lørdag den 15. juni 2013

Amager The Sinner Series Wrath


Købt for 50 kr. hos Amager Bryghus for 50 cl. flaske.

I dag er det Bryggeriernes dag, så jeg valgte en gratis rundtur hos Amager Bryghus og fik da købt et par bryg og glas af Papsø. Prisen er den samme som i butikkerne.

Fra web:
Saisoner er in. Saisoner er hippe. Simpelthen. Endnu har ingen givet den helt gode forklaring på, at denne uhyre traditionelle belgiske ølstil pludselig nyder en voldsom opblomstring blandt toneangivede ølnørder. Bortset fra selvfølgelig, at det er en uhyre delikat drik i al sin forfinede enkelhed.

Men vi har begået en synd. Vi kunne ikke lade være.

Vi har nemlig hældt vores Amager-variant af en Saison på et træfad. Vi håber, at de bløde tanniner fra træet og de noble Pinot Noir-druer giver et saftspændt ekstra twist.

Vi ved, at vi måske påkalder os Saison-fundamentalisterne vrede med denne gavtyvestreg. Men ærlig talt, så er vi ligeglade.

Øltype: Rødvinslagret Saison
ALC.: 6,5% Vol
Smagsnoter: Rødlig ravfarvet, domineret af friske noter af skovbær, let syrlig
Ingr.: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle og gær
Flaske: 50 cl.
Mellem skum. Aroma af frugt, sour malt og lidt citrus. Svagt karboneret.

Smag af let sød malt, går over i frugt. En anelse sour og tør. Svagt humlet, let bitter.

Udmærket saison, én af de lidt blidere af slagsen. Fin frugtsmag fra gæren, en anelse sour- og tørhed, en fin anelse aromahumle. Desværre synes jeg ikke, jeg fanger træfadslagringen. Ikke den typiske skum og karbonering, der normalt findes i saison'er, men den frugtagtige vinøsitet er fuldt til stede. Kunne godt ønske mig enten kraftigere bitterhed og tørhed eller endnu større vinøsitet - her ligner denne bryg noget af et kompromis. En letdrikkelig saison. 4 glas!

Bryggeri: Amager Bryghus
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pilsner-, Carahell-, Pale Chocolade), humle (Chinock og Saaz), gær (Saison)
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar