søndag den 2. juni 2013

Fuglsang Black Bird


Købt på tilbud for 10 kr. hos Netto for 50 cl. dåse.

Fra web:
Black Bird er Fuglsangs gyldne klassiker. Den dufter friskt og en anelse syrligt af humle, og det er også humlen, der giver øllet den karakteristiske smag – tør med en diskret antydning af frugt.
Mørkt Münchner-malt er den bærende ingrediens i Black Bird, som i stedet for ”classic” også kan betegnes som en undergæret lagerøl. Mens mørkt lagerøl allerede blev brygget af munke i 1500- tallet, var det først i begyndelsen af 1800-tallet at bryggere i München fremstillede undergæret lagerøl. Black Bird fås både som pasteuriseret flaske- og dåseøl samt som upasteuriseret fadøl.
Svagt skum. Aroma af malt, lidt korn og græs. Kraftig karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i lidt korn, græs og frugt. Svagt humlet, let bitter.

Smagen er generel svag - i hvert fald malt- og humlesmagen. Da jeg anede en svag frugtsmag, håbede jeg, det kom via gæren - desværre er det en smag hentet fra tilsætningerne. Lyder hult, når Fuglsang stolt fortæller "det kunne aldrig falde os ind at benytte hverken kunstige enzymer eller at fortynde øllet inden aftapning. Det er hemmeligheden bag vores 13 unikke øl" - og alligevel fortynder de deres bryg med stivelse. Vel er den mild, letdrikkelig og den typiske korn-smag fra gæren er smag, men det skyldes primært den generelle svage smag. 2 glas!

Bryggeri:  Bryggeriet S.C. Fuglsang,
Øltype: Wiener
Ingredienser: Vand, bygmalt, stivelse, dextrose humle, gær. Tilsat kuldioxid og antioxidant (ascorbinsyre)
ABV: 4,8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar