tirsdag den 18. juni 2013

Amager Amager Fælled


Købt for 40 kr. hos Amager Bryghus for 50 cl. flaske.

Ganske aktuel bryg - var selv på Amager Fælled i går hvor jeg plukkede hyldeblomst til mit hjemmebryg, som jeg bryggede i dag - om jeg kan gøre det bedre end Amager Bryghus, ved jeg om et par måneder. Hyldeblomst blomstrer i juni/juli, så det må være fra sidste års høst.

Fra web:
Fuldkommen uberettiget refereres Amager ofte til som ”lorteøen”, men, men, men – intet kunne i dag være længere fra virkeligheden. Her på øen er vi nemlig velsignet med Amager Fælled, et skønt stykke natur med et fantastisk dyre og fugleliv.

Faktisk er der intet andet sted i Europa, hvor man har så store åbne vidder i nærheden af en storby. Og nu tilmed med en metro der tager dig næsten direkte ud i fuglesangen. Amager Fælled har en fortid som både henrettelsesplads og terræn for afprøvning af militærvåben, men i dag støder du næppe på noget mere kontroversielt end motionister, fuglekiggere, små purke i korte bukser og så måske en håndfuld borgere, der dyrker nøgenheden….og lidt til!

Og når du besøger dette rustikke paradis, så gør det gerne med denne gyldne ale fra Amager Bryghus i cykel- eller metrokurven. Med sin rene maltsødme og sine blide og blomstrede humletoner er den som skabt til at slukke tørsten herude i Amagers frie og smukke natur.

Øltype: Ale
ALC.: 4,5 % Vol
Bitterhed: 14 IBU
Ingr.: Vand, bygmalt, honning, hyldeblomst, humle og gær
Flaske: 50 cl.
Mellem skum. Aroma af blomster, græs og krydderier. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i frugtagtig smag. Mellem humlet, neutral bitter.

En frisk bryg til varme perioder. Hyldeblomsten kan anes, nu man læser, den er der - men dermed også sagt, tilsætningen ikke er overdreven - humlen er heller ikke specielt fremmende, men så har de Summer Fusion i sortimentet. En frisk, men for kompromissøgende og halvkedelig bryg, som jeg kun giver 3 store glas.

Bryggeri: Amager Bryghus
Øltype: Engelsk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, honning, hyldeblomst, humle, gær
ABV: 4,5 %
IBU: 14

Ingen kommentarer:

Send en kommentar