torsdag den 20. juni 2013

Amager The Sinner Series Lust


Købt for 50 kr. hos Amager Bryghus for 50 cl. flaske.

Den verdenskendte øl fra Amager Bryghus' Sinners serie - mindst 16 links har de selv fundet om sagen, fordi det svenske Systembolaget valgte at censorere den barmfagre dame på etiketten. Så reklamen er i orden - hvad så med bryggen, i min absolutte favoritgenre, Mørk Stærk Belgisk Ale. En genre, danske bryggerier tit forsøger sig i, uden egentlig at forstå, hvor svær det er at styre en bryg med så høje procenter.

Fra web:
Denne stærke belgiske ale er så sødmefuld, at vi ikke er bange for at kalde den for rendyrket begær på flaske.

Under brygningen blev stemningen så løssluppen, at brygger Jacob og brygger Morten brød ud i store mængder spontane kindkys til hinanden. Hvis ikke Thomas Schön var dukket uanmeldt op, var det sikkert ikke stoppet ved kindkyssene.

Denne øl er så vellystig, at vi ikke garanterer for følgerne, hvis du serverer den for kæresten i stearinlysenes skær: det kan meget vel ende i en langvarig forsørgerpligt. Vi har brygget en øl med de mest sensuelle sukre, vi kunne finde i Netto og så har vi krydret den med velrenommerede afrodisiaka som spansk flue, østers og pulveriseret hjortepenis. Eller osse er vi bare fulde af løgn…

Øltype: Belgian Strong Ale

ALC.: 9,2% Vol

Smagsnoter: Dyb ravgylden, fyldig og sødlig med en meget afdæmpet bitterhed

Ingr.: Vand, bygmalt, sukker, sirup, humle og gær

Svag skum. Aroma af karamel og søde krydderier. Svagt humlet, ufiltreret.

Smag af sød malt, går over i sød karamel. Svagt humlet, meget sød.

Når danske bryggerier forsøger sig i denne genre, humler de enten ekstra, så det bliver en mini-IPA, eller den bliver kvalmende sød, så selv min sukkertrænede tunge forvrænges. Denne bryg tilhører sidste kategori. Det er desværre ren sukkerstads, hvorfor ved jeg ikke, de allerstørste belgiere i genren er slet ikke så søde, det er kunsten - at balancere bryggen, så den hverken bliver for sød, for kraftig eller for bitter. Denne bryg er helt nede på 3 glas - kun Carlsberg Semper Ardens Christmas Ale har opnået lige så få glas i den genre!

Bryggeri: Amager Bryghus
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, sirup, humle, gær
ABV: 9,2 %
FG: 1034

Ingen kommentarer:

Send en kommentar