onsdag den 5. juni 2013

Duvel


Købt for 21 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Fra web:
90 dage brygning ...
Duvel er en naturlig øl med en subtil bitterhed, en raffineret smag og en karakteristisk humlekarakter. Den unikke brygning proces, som varer omkring 90 dage, garanterer en ren karakter, delikat luftighed og en behagelig sød smag af alkohol.
Bortset fra rent kildevand, som er den største ingrediens i øl, er byg er den vigtigste råvare. Byg skal spire i fem dage i malteri. Farven af malt og selvfølgelig dermed også af øllets farve, bestemmes af temperaturen. Duvel får sin typiske bitterhed ved at tilføje forskellige sorter af aromatiske slovenske og tjekkiske humler. Vi bruger kun eksklusive humle, der er kendt for deres konstante, fremragende kvalitet.
Duvel gærer for første gang i tanke ved 20 til 26 ° C. Bryggeren bruger sin egen gærkultur for dette. Den oprindelige gærstamme, som Victor Moortgat selv valgte i 1920, stammer fra Skotland. Efter modning i lagertanke, hvor øllet køles ned til -2 ° C, er drikken er klar til aftapning. Takket være tilføjelsen af ​​ekstra sukker og gær, gærer øllet igen i flasken. Dette sker i varme kældre (24 ° C) og tager to uger. Derefter flyttes øllet til kolde kældre, hvor det fortsætter med at modne og stabilisere sig yderligere seks uger. Denne ekstra lange modningsperiode er unik og bidrager til den raffinerede smag af ren Duvel.
Et team af øl specialister kontrollerer processen dagligt ved hjælp af smagsanalyser. Det er først efter 90 dage, når den når sit rige udvalg af varianter, så Duvel kan forlade bryggeriet.
Takket være dens overraskende høje alkoholindhold (8,5%), enorme hoved, fine livlighed og silkeglatte fornemmelse i munden, skiller Duvel sig tydeligt ud fra andre belgiske øl.
For at nyde Duvel på sit allerbedste, bør du altid behandle øl med respekt og bruge den traditionelle hælde metode.
En Duvel betragtes stadig som referencen blandt mere fyldige øl. Dens buket er livlig og pirrer næsen med et element af citrus, som selv har en tendens i retning af grapefrugt takket være brugen af kun de højeste kvalitets humlesorter. Dette afspejles også i smagen, som er smukt balanceret med en antydning af krydderi. Takket være det høje CO2-indhold, har denne øl en vidunderlig rundhed i munden. En Duvel er både den perfekte tørstslukker og den ideelle aperitif.
Stil: Special øl, andengæret i flasken
Smag: Let frugtagtig, tør aroma, godt humlet øl og med en let bitter eftersmag
Humle: Saaz-Saaz & Styrian Golding
Udseende: Lys
Holdbarhed: 36 måneder
Serveringstips: Serveres i tulipanformede Duvel glas ved 6 ° C
Den ukronede konge i én af mine favoritgenrer, Lys Stærk Belgisk Ale. Brouwerij Moortgat blev startet af Jan-Léonard Moortgat og hans kone i 1871, i dag er fjerde generation ved roret. Gæren blev hentet i Skotland i 1918 og bryggen lanceret i 1923. Navnet skulle efter sigende være opstået ved en smagsprøve med lokale notabiliteter, da skomageren Van De Wouwer, forbløffet over den potente aroma, udbrød: "Dit is een echte Duvel!"

Efter 2 min.
Efter 9 min.
Efter 17 min - nu kan det være ligemeget - jeg er tørstig!
Meget kraftig skum. Aroma af frugt, citrus og krydderier. Mellem karboneret.

Smag af let bitter malt, går over i frugt og krydderier, en anelse citrus til sidst. Middel humlet, neutral bitter.

Bryggeriet tager det alvorligt, når de anbefaler at hælde korrekt op - hele syv punkter i ophældningsguiden som viser hvordan - men uanset hvor følsomt den forventningsfulde ølentusiast hælder op, kan de næste 10 minutter kun bruges til at dufte af den pragtfulde aroma - og se skummen langsomt sænke sig - indtil et vist punkt, hvor det bare drikkes. Hele flasken, bortset fra bunden med gærsedimenter, kan sagtens være i det certificerede glas.

Smagen er blød, den lyse malt- og gærsmag er dominerende, den høje alkoholprocent er virkelig godt skjult. Desværre må jeg indrømme, at selv om smagen er blød og gæren er fin, er der ikke så meget varme og mundfylde som i de bedste i genren. Stadig rigtig god, men kun til 5 glas!

Bryggeri: Duvel Moortgat
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt (pilsner), humle (Styrian og Saaz), gær
ABV: 8,5 %


Ingen kommentarer:

Send en kommentar