fredag den 21. juni 2013

Jacobsen Velvet Ale


Købt på tilbud for 30 kr. i Netto for 75 cl. flaske.

Fra web (uddrag):
I målsætningen om at undgå bitterhed var den oprindelig plan helt at udelade humle i brygningen. Men efter en række testsmagninger blev det vurderet, at resultatet faktisk blev mere fuldkomment, når vi tilsatte en lille smule humle i slutningen af urtkogningen. Valget faldt på den relativt nye australske universalhumlesort Galaxy, der blev fremavlet i Rostrevor Breeding Garden i delstaten Victoria i 1994. Galaxy har en meget unik aromaprofil, der vækker mindelser om citrusfrugter og specifikt passionsfrugt. Disse aromaer fandt smagspanelet, faldt vidunderligt godt sammen med det let syrlige vinøse karakter. Det skal dog understreges, at der er brugt meget små mængder, så bitterheden i Velvet Ale er på et niveau der svarer til ca. 1/5-del af hvad det er i en normal pilsner.
Tænk engang, at Jacobsen/Carlsberg forsøgte at brygge en øl helt uden humle - men det blev da til en smule - en bitterhed (IBU) på kun 4 - det er ekstremt!

Mellem skum. Aroma af citrus og blomster. Kraftig karboneret, filtreret.

Smag af sød hvedemalt, går over i en syrlig smag med noget citrus. Meget svagt humlet, meget sød.

En mærkværdig anti-øl, som jeg ikke kan placere. Generel meget lidt smag fra det, der bør kendetegne en øl - malt og humle. Hvordan kan Jacobsen/Carlsberg dog tro, at hvis de producerer en øl, der ikke smager af øl vil få vindrikkere til at vente tilbage til denne anti-øl? Hvis man kan holde sødmen ud, KAN den være forfriskende - det kan frugtøl også, men de smager i det mindste af frugt. Denne bryg smager af intet! 1 glas!

Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen
Øltype:
Ingredienser: Vand, Hvedemalt, sukker, bygmalt, kulsyre, humle, gær
ABV: 5,9%
IBU: 4
FG: 1006

2 kommentarer:

  1. Hold da op :-). Her når jeg dig ikke engang til sokkeholderne i knottenhed.

    - Kaj

    http://hopswaterandbarley.blogspot.dk/2011/07/dobbeltsmagning-jacobsen-velvet-ale.html

    SvarSlet
  2. Indrømmet, jeg er klar i mælet - hvilket skyldes Carlsbergs præsentation af produktet. De lovpriser det som var det et reelt alternativ til vin, men for mig har de kun fremstillet en Coruña klon, omend den i det mindste er ærlig. Alene det faktum at de skriver, de har forsøgt helt uden humle - åbenbart uden at skamme sig. Ønskede de virkelig at fremstille en vinkonkurrent, kunne de prøve med stærk, langtidslagret øl på fade som fx Innis & Gunn.

    SvarSlet