tirsdag den 17. april 2018

Palm Hop Select

Købt for €5,35 hos Delhaize supermarked i Jambes, Namur for 4*33 cl.

Så tidligt som i 1597 kan der findes arkiver i Steenhuffels arkiver, der beskriver en herregård ved navn Den Hoorn. De første tegn på brygningsaktivitet i Steenhuffel kom i 1747. En folketælling nævner to bryggerier, De Hoorn og De Valck. De Hoorn, der ejes af Jean-Baptiste De Mesmaecker, udviklede sig senere til bryggeriet, vi kender i dag. De Hoorn-bryggeriet blev ikke sparet fra ødelæggelserne i Første Verdenskrig, og selv om det blev fuldstændig ødelagt i 1914, besluttede Van Roy at genopbygge den. Han valgte stadig at gære sin øl i den gamle Brabantske stil i stedet for at brygge den ved hjælp af nyere metoder, som de plejede at brygge Pilsner. I 1929 besluttede Van Roy at give sit øl et rigtigt navn, kaldet den Speciale Palm. Speciale refererer til ølstilen "Special Belge". Den 10. maj 2016 købte det nederlandske bryggeri Bavaian Palm Belgian Craft. Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
PALM Hop Select er en kompleks, men afbalanceret overgæret øl med et rimeligt alkoholindhold. Dens specifikke aroma kommer fra den aromatiske Hallertau Mittelfrüh humle. Den omhyggeligt udvalgte PALM-gær giver denne øl sin bananlignende frugtbarhed, og de specielle PALM-malter giver sin subtile noter af karamel. Flaskekonditionering sikrer mousserende og en fremragende holdbarhed. PALM Hop Select gennemgår Humling i tre faser. En første humling i starten af ​​kogeprocessen sikrer den bitre smag. Den specifikke aroma kommer fra Hallertau Mittelfrüh. Denne aromatiske humlesort tilføjes som en anden humle i slutningen kogningen og som en tredje humle under tør humling (slutning af gæringen), når Hallertau Mittelfrüh fra vores egne humlemarker anvendes.Karakteristiske trækOvergæret - Kobberfarvet (lysegult) - belgisk humle - 6% ABVPALM ravfarvet malteUnikke ravfarvede malte giver den grundlæggende smag af PALM Hop Select: mild karamel smag med en honning-lignende fyldighed. Maltningsprocessen overholder PALMs specifikke instruktioner, der er rettet mod en naturlig brun farve, der giver øllens særlige smag.
Aromaen bestemmes i væsentlig grad af gær. Gennem intensivt udvalg har Van Roy-familien samlet en overdådig samling af de forskellige gærstammer, der hver især giver øllen sin egen frugtagtig e karakter. PALM Hop Select er gæret med en gærstamme, som giver en særskilt bananlignende frugtbarhed.
En lang historie - kort sagt er bryggen humlet tre gange med Hallertau Mittelfrüh, sidste gang som tørhumle endda fra egne humlemarker. Egen udviklet gærstamme.

Mellem skum. Aroma af blomster, krydderier og frugt (svagt banan). Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i karamel, blomster, krydderier og frugt (svagt banan). Svagt humlet, neutral bitter.

Smuk historie med tørhumling, egne humlemarker og lang tradition, desværre ender produktet som svagt humlet letdrikkelig og kedelig bryg, hvor karamel dominerer mere end humle. Letdrikkelig med lige lovlig traditionel, folkelig og for meget karamel. 3 glas!

Bryggeri: Brouwerij Palm
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar