Bryggeri startet i 1836 af André Joseph Pourbaix i byen Binche mellem Mons og Charleroi.
I 1928 blev bryggeriet ødelagt af en brand, jorden og ruinerne blev solgt til byen Binche. I 1986 småstarter André Graux atter bryggeriet, i start 90'erne officielt sammen med Françoise Jauson med begrænset produktion. I 1997, indgår brygger og kemiingeniød Bruno Deghorain, i La Binchoise-bryggeriet. I 2001 køber Bruno Deghorain alle aktier sammen med tre venner. I dag er produktionen ovver 10.000 hekoliter pr år. Kilde
Bryggeriets beskrivelse:
Belgisk specieløl, ravfarvet, eftergøret i flaske, der er blevet opdateret og moderniseret takket være en subtil tørhumling.Kraftigt skum. Aroma af karamel, krydderier og mørke frugter. Kraftigt karboneret, ufiltreret.
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær, sukker
5,9% alkohol / volumen
Udseende: Ravfarve fra de specielle malte. Den skummen er klar og rigelig, boblerne fine og generøse.
Aroma: Humlet aroma som det bør være, bevidner det moderne præg fra vores mesterbrygger.
Smag: På den første slurk invaderer en ærlig og behagelig bitterhed ganen, som et opkald for at nyde næste slurk uden forsinkelse.
Smag af bitter malt, går over i karamel, brød, krydderier og mørke frugter. Svagt humlet, bitter, tør.
Temmelig bitter og tør Belgisk Brown Ale, efter eget udsagn tørhumlet, hvis er svært at forstå - her er ikke meget frisk humlesmag - hvis noget overhovedet, hverken aromahumle eller tørhumle. Til gengæld tør og bitter med karamel, lige før det ender som brød, som dominerende faktor. Speciel og kompromisløs, der ikke falder i alles smag, heller ikke denne gnave anmelder uden den dog kan påstås at være dårlig - blot speciel. 3 store glas!
Bryggeri: Brasserie La Binchoise
Øltype: Belgisk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 5,9 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar