søndag den 15. april 2018

Leffe Bière d'Hiver / Winterbier

Købt for 22 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Kommerciel beskrivelse fra Ratebeer:
Tidligere solgt som: "Leffe Bière de Noël / Kerstbier"
Med ravfarve, frugtbar og krydret buket og sit cremet skum er Leffe Biere de Noel en øl fuld af karakter. Meget forventet i ferien fortsætter traditionen med mesterbryggerier, der gemmer deres bedste byg og humle til at brygge én gang om året. Leffe Biere de Noel giver et øjeblik med intens smag.
Forgængeren Leffe Bière de Noël anmeldt. Bryggene skulle være identiske, den nye anmeldelse er blot et egoistisk eksempel på min udvikling som gammel og gnaven ølanmelder.

Mellem skum. Aroma af nød, krydderier (nelliker), lakrids og mørke frugter fra gæren. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i nød, krydderier (nelliker), lakrids og mørke frugter fra gæren. Svagt humlet, let bitter.

Der mangler ingen jule/vinter krydderier, nelliker, lakrids og karamel i forskellige afskygninger forekommer, mest vægt lagt på den ganske let bitre karamelsmag med den blide og lidt kedelige og svage gærafslutning. Samlet set let bitter uden bitterheden forekommer at komme fra bitterhule, nok nærmere fra nedgæret sukker og majsstivelse. Svag maltsmag, igen pga. den tilsatte sukker og stivelse. 3 glas!

Indrømmet, i 2013 gav jeg selvsamme bryg 4 glas, om jeg så er blevet ældre, mere gnaven, mere kritisk, mere humletørstig eller hvad siden... ja, nok det hele!

Bryggeri: InBev Belgium
Øltype: Belgisk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, majs, sukker, krydderier (appelsinskal, koriander), humleekstrakt, gær
ABV: 6,6 %


Ingen kommentarer:

Send en kommentar