tirsdag den 3. september 2013

Carlsberg Semper Ardens Kellerbier


Købt for 10 kr. på tilbud i Netto  for 50 cl. flaske.

Nærmest ud af det blå har Carlsberg lanceret tre nye bryg i deres specialølserie Semper Ardens, startet i 1999. Dengang var det meningen at Semper Ardens serien indeholdt eksklusive og dyre bryg, efterhånden svandt produktporteføljen, mange overgik til Husbryggeriet Jacobsen. Nu genopliver Carlsberg aktiviteten, denne gang med noget der ligner en budget-serie og "Produceret i EU".

Fra etiket:
Øltype: Ufiltreret pilsnerøl med godt friskt humlebid.
Smagsoplevelse: Herlig blød fylde med en velbalanceret efterbitterhed. Frisk duft af solmodent korn og malt med strejf af træværk og bitterurter.
Velegnet til: Traditionelle middagsretter med ovnstegt fjerkræ, kogte pølser eller paneret flæskekød. Perfekt til smørrebrødsplatter.
Mellem skum. Aroma af græs og malt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i græs. Mellem humlet, let bitter.

Noget kraftig humlet kellerbier men hverken cremet eller blød, som det kendetegner genren. Kunne såmænd gå for at være en alm., lidt kraftigere humlet lager. Lidt ensidig græssmag fra humlen giver ikke den store oplevelse - det gør til gengæld Carlsbergs marketings afd., der virkelig giver gas. "Frisk duft af solmodent korn" - hermed har reklamebranchen opfundet et nyt begreb lige som der ikke mere kan siges "tomater" men altid "solmodne tomater". Den underholdning er dog ikke nok til at redde denne kedelige pils/kellerbier. 2 glas!

Den nye serie fra Semper Ardens
Bryggeri: Carlsberg Brewery
Øltype: Tysk Pilsner/Kellerbier
Ingredienser: Vand, bygmalt, kuldioxid, humle, gær
ABV: 5,2 %
FG: 1010 (målt af mig)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar