tirsdag den 3. september 2013

Carlsberg Semper Ardens Porter


Købt for 10 kr. på tilbud i Netto for 50 cl. flaske.

Nærmest ud af det blå har Carlsberg lanceret tre nye bryg i deres specialølserie Semper Ardens, startet i 1999. Dengang var det meningen at Semper Ardens serien indeholdt eksklusive og dyre bryg, efterhånden svandt produktporteføljen, mange overgik til Husbryggeriet Jacobsen. Nu genopliver Carlsberg aktiviteten, denne gang med noget der ligner en budget-serie og "Produceret i EU".

Fra etiket:
Øltype: Fyldig undergæret porter med en rig maltaroma.
Smagsoplevelse: Kraftig fylde med bittersøde noter og en lang eftersmag. Gavmild duft af mørk chokolade, lakrids, mokka og brændt malt.
Velegnet til: Fyldige simreretter og velstegte retter med okse og kalv. Også velegnet til desserter med fløde, vanilje og chokolade.
Svagt skum. Aroma af chokolade og ristet malt. Svagt karboneret.

Smag af let ristet og let sød malt, går over i chokolade, karamel og lakrids. Svagt humlet, neutral bitter.

Indeholder de egenskaber, en standardporter skal - smagen er dog ikke helt så kraftig, som alkoholstyrken giver forventning om. Godkendt men udmærker sig ikke så meget fra gennemsnittet - 3 sikre glas!

Den nye serie fra Semper Ardens
Carlsbergs revitalisering af Semper Ardens serien er ikke af det positive. Ikke alt var godt i gamle dage, men i smug at omdanne en specialøl serie til en budgetserie, er ikke noget jeg bifalder. Porteren er nogen lunde, til gengæld mener jeg ikke at Kellerbier og Wiener tilføjer noget.

Bryggeri: Carlsberg Brewery
Øltype: Imperial Porter
Ingredienser: Vand, bygmalt, karamelmalt, brændt malt, humle, gær, kuldioxid
ABV: 6,8 %
FG: 1020 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar