onsdag den 11. september 2013

Triporteur From Hell


Købt hos De Biertempel, ølspecialbutik i Brugge, 33 cl. flaske.

BOMBrewery står for "Belgian Original Malt Bakery and Brewery" og det er ganske vist - Bert Van Hecke, malt-bager og brygger ønskede sig tilbage til de go'e gamle dage på Rodenbach hvor man også selv bagte/ristede malten, så han købte en kafferister og ombyggede den. Han køber den lyseste hvide malt, der kan opdrives, og bager/rister den selv hvorefter den bruges til bryg inden for 48 timer. Der brygges kun to bryg, en himmel og helvede - jeg købte kun sidstnævnte!

Bryggeriets beskrivelse:
Triporteur From Hell er en mørk øl, brygget med afmægtige brændte og ristede BOM malt. Øllet minder os om chokolade, karamel, for nylig brygget kaffe og friskbagt brød. Hvedemalten  i denne ufiltrerede øl kan forårsage en let uklarhed. Smagen af ​​Hell holder udvikler sig i flasken.
Kraftig, tyk og vedblivende skum. Aroma af ristet malt, chokolade, kaffe og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød, ristet malt, gør over i chokolade og karamel, lidt brød. Svagt humlet, let sød, ristet.

En bryg med Helvede i navnet samt brug af hjemmebagt "Sømalt" hvor fugtig søsalt er tilføjet som fordamper ved opvarmet og salt sætter sig på malten der tørrer alt og giver ny karakter - sådanne tiltag fortjener en nærmere inspektion. Den flittige brug af egen "Dubbel Bagt Chokolademalt" giver naturligvis en temmelig ristet karakter, og det ligner en blanding mellem Belgisk Brown Ale og Stout, dog med mest fokus på førstnæsnte. Såmænd udmærket, men uden alt for mange gode egenskaber fra genrerne - 4 glas!


Bryggeri: BOMBrewery, brygget hos Brouwerij Anders
Øltype: Belgisk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle (East Kent Golding og Styrian Golding), mørk rørsukker, gær
ABV: 6,6 %
IBU: 32

Ingen kommentarer:

Send en kommentar