Ophældning i ølglas inden opvarmning for visuel betragtning |
Jacobus Liefmans etablerede bryggeriet i 1679 i Oudenaarde, ved bredden af floden Schelde stadig står efter mere end 300 år. Omk. år 1900 begyndte Liefmans så småt at eksperimentere med øl tilsat kirsebær. En stor del af den lokale kirsebærproduktion blev røg til bryggeriet, det byttede kirsebærene med øl. Blev i 1990 overtaget af Brouwerij Riva, der dog gik fallit i 2007. I 2008 blev Liefmans købt af Duvel Moortgat for €4,5 M.
Stadig med lidt skum |
Fra etiket:
Ingredienser: Vand, bygmalt, kirsebær 6% fructose, krydderier, humle, naturlig kirsebæraroma.Nyhed i "Liefmans Craft blenders" serien hvor Oud Bruin/Flanders Brow blandes og lagres. Denne gang tilsættes kirsebær og Glühwein til lagring. Glühwein er som bekendt et must på tyske Weihnachtsmarkt, der kan være dejlig fyldige, varme og forfriskende i kulden men også kvalmende søde. Fænomen med glødende, opvarmet vin tilsat krydderier stammer tilbage fra romerne i 2. århundrede men spredte sig til resten af Europa og nåede Nordeuropa i 13-1400 tallet. Den tyske Glühwein fik tilsat kanel, nellike, stjerneanis, citrus, sukker og nogle gange vanilje. Kan også drikkes "mit Schuss" med en skvis alkohol tilsat. Tilsætter vi mandler og rosiner til Glühwein, bliver det i øvrigt til den nordiske Gløgg.
Liefmans Glühkriek er en øl lagret med friske kirsebær, smaget til med urter og sukker. Opvarm øllet til 70° C.
Så starter opvarmningen til 70 grader - det skummer og dufter fortræffeligt af især Glühwein |
Meget svagt skum. Aroma af syrlig mandel, rødvin og kirsebær. Ukarboneret.
Smag af let sød blanding af Glühwein og Oud Bruin/Flanders Brow - dvs syrlig mandel, rødvin og kirsebær. Ingen humle, let sød.
Så er den ved at være der |
Bryggeri: Liefmans (Moortgat)
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow tilsat kirsebær og Glühwein
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, kirsebær, frugtjuice, sukker, gær
ABV: 6 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar