lørdag den 25. marts 2017

Vander Ghinste Bellegems Wit

Købt for €0,76 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 25 cl. flaske.

Overlevende familie (nu 5. generation) landbysbryggeri fra 1892 i Bellegem,  5 km syd for Kortrijk. I starten rullede "VanderGhinste Oud Bruin"over brosten i Bellegem og blev kendt så langt som til fransk Flandern. Lav gærtårn bygget i 1929 for at fremstille den nykomne pilsner. Begyndte i 1970 at fremstille geueze (Jacobins Gueuze i 1970, Jacobins Kriek i 1983, Jacobins Framboise i 1986). Max serien senere lanceret "for ungdommen". Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Hvede øl er stadig en klassiker og mange ølelskere værdsætter den autentiske karakter af den lyse øl. Derfor lancerede Brouwerij Omer Vander Ghinste i marts 2008 sin egen, hjemmelavede brygget hvedeøl.
Bellegems hvedeøl er fremstillet efter den traditionelle opskrift på en hvedeøl: En perfekt sammensætning mellem byg og hvede som base. Hveden giver øllet dets lys farve. Humle og specifikke urter tilsættes under kogning af urten. Efter denne tilberedningen, afkøles blandingen og den sterile urt sættes til frisk gæring. Overgæringen giver det frugtagtige i hvedeøl og krydrede aromaer tilfører en frisk og tørstslukkende karakter.
Efter gæringen bliver øllet lagret og modnet, men kun i kort tid for ikke at miste den typiske uigennemsigtige egenskab i øllet. Efter dette, er øllet ikke filtreret, men igen podes med noget sukker og frisk gær, for derefter at blive fyldt på flasker. Efter to ugers ophold i varmt rum til har øllet fået sin endelige aroma, smag og kulsyre.
Serveres i typisk Bellegems Wit ølglas.Type af øl: Hvede ølAlkohol niveau: 5%Anbefalet serveringstemperatur: 4-6 °
Mellem skum. Aroma af koriander, citrus og frugt (banan og let tyggegummi). Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, let tør malt, går over i koriander, citrus og frugt (banan og let tyggegummi). Svagt humlet, let sød, let tør.

En på alle måder gennemsnitlig og neutral wit, midt imellem let sød og let bitter, forholdsvis svag smag, kun ganske let tør, blanding af de to typiske hvedeøls gærnoter banan og tyggegummi. På ingen måder ambitiøs og udfordrende men heller ikke sød og letdrikkelig. For kedelig til rigtig at kunne synes om. 3 glas!

Bryggeri: Brouwerij Omer Vander Ghinste
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, krydderier (koriander og appelsinskaller formoder jeg), gær
ABV: 5,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar