søndag den 10. marts 2013

Rodenbach


Købt på tilbud for 19 kr. hos Barley Wine for 25 cl. flaske.

Fra web:

Rodenbach gennemgår to trin i gæring, før det får sin sursød smag. Den første fase af gæring er enestående, fordi overgæring gær blandes sammen med mælkesyre flora: såkaldt blandet gæring.
Rodenbach erhverver sin frugtagtig bouquet, som er uovertruffen ved enhver anden øl, efter modning i egetræsfade.
Egetræsfadene er afgørende for processen. Hvert fad er lavet af bryggeriets cooper bruger præcist den samme metode, der er blevet anvendet siden 1821. Kun det bedste træ uden knuder eller Gnarls anvendes. Ingen søm eller skruer bruges. For at gøre tønden vandtæt (eller øl-tæt), indsætter bødkeren foderstoff-siv i-mellem stavene. Kun de nittede jern ringe holder tønden sammen.
Middel skum. Aroma af sur malt og rugbrød Svagt karboneret.


Smag af sur malt og rugbrød, fader langsomt ud med mange nuancer, især frugt. Svagt humlet, syrlig og let sød.

Bryggen består af 75% ung bryg fra ståltanke og 25% fra bryg lagret to år på egetræsfade.

Flot balanceret, ikke alt for sour eller for karboneret, vinøs og fyldig trods den lave alkohol, meget forfriskende. 5 sikre glas!


Bryggeri: Brouwerij Rodenbach (Palm)
Øltype:  Oud Bruin/Flanders Brow
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,2 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar