mandag den 18. marts 2013

Cazeau Saison


Købt for 32 kr. hos Barley Wine for 33. cl. flaske.

Der er dokumentation for bryggeri i Cazeau, 10 km vest for Tournai, allerede i 1753, og på trods af at gården forblev i familien, var det først i 1892 bryggeriet blev rigtig kommercielt. Som det sidste bryggeri i Tournai og omegn, lukkede bryggeriet i 1969 men genstartede i 2004, stadig af samme familie.

Fra web:
Saison Cazeau er et let lys øl, eftergæret i flasken, med 5% alkohol. Med pilsnermalt og to humler, som giver en virkelig rar, bitter smag, er Saison parfumeret med hyldeblomster (Sambucus Nigra L.), som gør det virkelig forfriskende.
Da hyldeblomst kun blomstrer i tre uger mellem midten af ​​maj til midten af ​​juni, betyder det at produktionen af ​​vores Saison er meget tidsbegrænset.
Mellem skum. Aroma af citrus, blomster, frugt og lidt sour. Meget kraftigt karboneret.

1. ophældning: Smag af bitter malt, går over i frugt. Lidt citrus i smagen. Middel humlet, bitter og sour. Klar.
2. ophældning: Smag af bitter malt, går over i frugt. Lidt citrus i smagen. Middel humlet, let bitter og sour. Grumset.

Mange sedimenter i bryggen. Første ophældning var klar, den anden fyldt af sedimenter der gav større frugtsmag og mindre bitterhed til bryggen.

Sammenlignet med den salgsmæssige konge inden for Saison-genren, Saison Dupont, er denne saison hardcore inden for alle kategorier, bortset fra alkoholstyrken. Den kraftigst karbonerede øl, jeg længe har set og der er ikke sparet på sour-malten - og så hyldeblomst oveni. Vel har jeg ikke prøvet at drikke den efter en hård dags høst-arbejde i sensommeren, men på en midt-marts dag med temperaturer omkring frysepunktet og halv orkan, er den lidt for voldsom. Der kan ikke klages over manglende smag! 4 glas!

Bryggeri: Brasserie de Cazeau
Øltype:  Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, hyldeblomst, gær
ABV: 5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar