fredag den 15. marts 2013

De 5 Gaarde Didrik LuxusbrygKøbt for 8,95 kr. på tilbud i Super Brugsen for 50 cl. flaske.

Fra web:
Kraftfuld luxusbryg
Didrik Luxusbryg har en harmonisk balance mellem sødme og styrke. Kornet fra vores marker er maltet, så den naturlige smag trænger igennem i denne kraftfulde luxusbryg, der har en alkoholvolumen på 7,5%.
Didrik er navngivet efter Otto Didrik Schack, som er en tidligere ejer af Schackenborg. Schackenborg var i Schackslægtens eje fra år 1661 til 1978 i i alt 11 generationer. I 1978 overgik Schackenborg til Kronen og ejes i dag af H.K.H. Prins Joachim, som har residens på slottet.
Specialøllene fra De 5 Gaarde er brygget med omhu af nænsom maltet byg, primært fra egne marker, og tilsat humle. Under brygningen fokuserer vi på den naturlige maltsmag, og vi lagrer maltet længere end normalt, hvilket giver den flotte gyldne farve.
Byggen er maltet af Fuglsang Maltfabrik, og øllet er brygget efter en speciel opskrift af Harboes Bryggeri i Skælskør. 
Middel skum. Aroma af græs, korn og malt. Middel karboneret.
Smag af let sød malt, lidt græs og korn og en anelse karamel. Svagt humlet, let sød.

Den er virkelig tæt på De 5 Gaardes Orla Pils, bortset fra styrken. Normalt er jeg ikke allergisk for stærkere øl, men denne brygs styrke ødelægger balancen. Styrken forøger ikke smagen, efter eget udsagn fra Harboe åbenbart opnået den ekstra styrke på ærlig vis (dvs. ingen brug af majs), kun på eftersmagen opdages det, at  bryggen er stærkere - og ikke med en varm eftersmag, mere blot noget sprittet, lidt besk smag. Alkoholstyrke er ikke alt! 2 glas!

Bryggeri: Harboes Bryggeri
Øltype:  Strong Pale Lager/Imperial Pils
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar