onsdag den 20. marts 2013

De Dolle Stille Nacht


Købt hos Belgisk Bryg, 33 cl. flaske.

Fra web:
Stille Nacht (Silent Night) er en prestige øl fra De Dolle Brouwers, brygget til jul. Det har en meget potent øl (12% alc / vol). Det har været kogt i mange timer, brygget med pale malt og hvid kandis i gryden. Nugget humlen giver en ekstra bitterhed for at afbalancere den ekstreme sødhed på grund af styrken. Smagen afsluttes med en vis surhed tra gæringen. Det er en meget interessant øl at lagre. Vi har prøver af hver aftapning, vi har brygget indtil nu og ved ældning er  kvaliteten af ​​denne øl ikke faldet. Gem nogle prøver ved 10 ° C og markér året på hætten med en alkohol markør. Skål!
Middel skum. Aroma af sød, malt, kandis, krydderier (bla. nelliker). Kraftig karboneret.

Smag af sød malt, derefter frugt og krydderier og en anelse citrus. Middel humlet, en anelse bitterhed til sidst får denne stærke bryg til at ende som let sød.

Pyh! Det er ikke let at balancere en kraftig sag på 12%. Det lette ved den stærke bryg har vi til fulde: Ekstrem kraftig lys maltsmag, smag fra kandis og den kraftige afsluttende smag fra gær og krydderier. Noget humlet er den selvfølgelig for at bringe balance, og det er lykkedes. Humlesmagen tager ikke overhånd - det er primær malt, kandis og frugt der dominerer. Sød er den selvfølgelig, men ikke ubehageligt. Efter blot få slurk er mund og svælg gemmenvarmet af denne smagsbombe.

Dette er anmeldelse nr. 200 der selvfølgelig skulle fejres med en sandsynlig kandidat til en 6'er - og Stille Nacht skuffer ikke. 6 fortjente glas!

Bryggeri: De Dolle Brouwers
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pale Malt), humle (Nugget), kandis, gær
ABV: 12 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar