Mikrobryggeri ved Ringe ejet af Eva og Claus Lund. Navnet kommer fra gården, de er ved at afhænde, men bryggeriet fortsætter de med.
Bryggeriets beskrivelse:
100% Fynsk Humle Så er den her igen, den meget omtalte øl som er brygget udelukkende på fynske råvarer. Byg fra den lokale bonde og humle fra hegnet ud for bryggeriet. Humlen er dyrket i samarbejde med Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet i Årslev og byggen er maltet af Per Kølster. Smagen er ren og frisk og man fornemmer en fin humle aroma og svag bitterhed. Øltypen er Märzen og brygprocessen er gammel teknik (3 step decoction) som øger maltsmagenSvagt skum. Aroma af søde urter og græs. Mellem karboneret, filtreret.
Øllet holder 5,6% og bør serveres ved 5-12 grader
Smag af sød malt, går over i urter, honning og græs. Svagt humlet, sød.
Dansk vildthumle har sjældent kraftig alfasyre, så selv om den kan fungere som aromahumle, fungerer den sjældent som bitterhumle - det er desværre også tilfældet her.. Der er smagbare urter og græs i humlen, såmænd udmærket men den mangler bitterhed til at stå imod. Genrens fordel, den blide fylde kommer heller ikke rigtig til udtryk. Den tilsatte honning træder igennem i aromaen men blander sig sammen med urterne. Et eksperiment, der burde være udført på anden måde. 3 glas!
Bryggeri: Stensbogaard Bryghus
Øltype: Weizen / Oktoberfest
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, honning, gær.
ABV: 5,6 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar