onsdag den 2. marts 2016

Munkebo Gleipner


Købt på tilbud for 29 kr, normalpris 37,95 kr hos Kvickly, Allerød for 33 cl. flaske.

Munkebo Mikrobryg åbnet i 2013 i Kerteminde af Claus Christensen, der har kandidatgrad i biologi fra Københavns Universitet og en Ph.D i Sundhedsvidenskab. Arbejdede derefter i Bayersk bryggeri inden start af Munkebo. Claus er gærmand, så gæren har førsteprioritet frem for humlen, har selv udviklet 4 gærstammer fra lokaler bier og så bruger han Castle Malting.

Bryggeriets berskrivelse:
En ny ølstil fra det nordamerikanske kontinent. Mørk som en porter og velhumlet som en IPA. Kaldes en Cascadian dark ale eller en Black IPA. Udtrykket “Cascadia” kommer fra Cascade Mountain Range, der omfatter området omkring British Columbia, Washington, Oregon, vestlige Idaho og nordlige Californien. Smagen er en skøn blanding af humle noter som, harpiks, fyrnåle, citrus, balanceret op mod mørke malt typer som giver chokolade og milde kaffe noter. Med nøje udvalgte kraftige humlesorter fra Amerika, tilsat mørke malte opnår en lækker balance mellem humle aroma og maltfylde. Gæret ved en temperatur som lader gæren danne en smule frugtestere som giver en blød balance mellem de mørke malte og humlen. Bør nydes ved 10-12°C i et Munkebo glas som fremhæver aromaen fra de amerikanske humlesorter.
Fenrisulven er bundet med kæden Gleipner i en hule i Jotunheim. Kæden er smedet af fiskenes ånde, fuglenes spyt, bjørnenes sener og bjergenes rødder, kattepoters larm og kvindeskæg. Den er magisk og selv ikke den store og mægtige Fenrisulv kan rive den i stykker. Til Ragnaroks komme vil et jordskælv slippe ulven løs som vil kæmpe mod Odin og til sidst dræbe den mægtige alfader.
Navn: Gleipner, Imperial Black IPA, Alc. 9,4%

  • Indhold: Vand, Malt: pilsner, cara120, ristet byg, black, cara20, Humle: chinook, nugget, columbus, centennial, simcoe, Gær: american ale, IBU: 197
  • Mellem skum. Aroma af mørke frugter, karamel, chokolade, fyrnåle og citrus. Svagt karboneret, ufiltreret.

    Smag af let bitter, let ristet malt, går over karamel, chokolade, fyrnåle, citrus og mørke frugter. Mellem humlet, let bitter.

    Af bryggeriet kategoriseret som den ikke altid veludførte genre Black IPA - en naturstridig genre der tit mislykkes fordi egenskaberne skriger mod hinanden, men som Black IPA er slet ikke bitter og humlet nok, har ingen anelse hvor IBU på 197 kommer fra - heldigvis ligner dette i høj grad nærmere en stout, om som sådan fungerer den. God, solid ristet maltsmag med noter af karamel og chokolade men fin balanceret amerikansk humle med fyrrenåle og citrus. Mærkbar aromahumle, uden det bliver ekstremt. 4 store glas!

    Bryggeri: Munkebo Mikrobryg
    Øltype: Imperial Black IPA (jeg synes det ligner en Imperial Stout)
    Ingredienser: Vand, bygmalt (Pilsner, Cara120, Ristet byg, Black, Cara20), humle (Chinook, Nugget, Columbus, Centennial, Simcoe), gær
    ABV: 9,4 %
    IBU: 197 (hvilket lyder alt for højt)

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar