onsdag den 30. december 2015

Cazeau Tournay de Noël


Købt for 21 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Der er dokumentation for bryggeri i Cazeau, 10 km vest for Tournai, allerede i 1753, og på trods af at gården forblev i familien, var det først i 1892 bryggeriet blev rigtig kommercielt. Som det sidste bryggeri i Tournai og omegn, lukkede bryggeriet i 1969 men genstartede i 2004, stadig af samme familie.

Bryggeriets beskrivelse:
Rundhed skal nydes ved åben ild! Vi ønskede at skabe en mere smagsfuld, stærkere øl, men uden krydderier, i modsætning til størstedelen af juleøl. Værket er derfor først og fremmest fokuseret på valget af bygmalt. Vi havde brug for en blanding af fem forskellige bygmalte for at opnå den mørke rubinrøde farve og den krop, som vi ønskede. Derefter ønskede vi humle, som ikke var for stærk, med henblik på at bidrage til den typiske rundhed i vinter øl. Det er derfor, vi primært har valgt den slovenske Styrian Golding, ikke meget bitter, men brugt i store mængde og kombineret med lidt Cascade, for en meget fin humling.
Skænkningstemperatur: 10 grader
Alkohol: 8,2% abv
Bitterhed: 40 IBU
Farve: Mørk rubin rød 41 EBC
Smag: Stor mundfylde, krydret aroma- og eftersmag
Humle: Tre sorter, Styrian Golding, Warrior og Cascade
Mellem skum. Aroma af karamel, krydderier og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, ristet malt, går over i karamel, brød, krydderier og mørke frugter. Mellem humlet, let bitter.

På trods af bryggeriets forsikringer om, den ikke er helt bitter, har den dog en ganske pæn bitterhed, hvad angivelsen på 40 IBU også indikerer. Sammen med den pæne bitterhed også forholdsvis kraftig ristet malt, selv om vi ikke når chokolade/kaffe niveauet - det er den også for bitter til, så alligevel en pæn ristet smag. Bitterheden og den mørke malt fungerer fint og befriende med endnu en julebryg, der ikke er sukkersød. Dog synes jeg hverken smagsstyrke- eller fylde forventningerne bliver opfyldt. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie de Cazeau
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Styrian Golding, Warrior og Cascade), gær
ABV: 8,2 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar