onsdag den 21. november 2012

Urthel Saisonnière

Før omrøring
Købt i DelHaize supermarked i Belgien, 33 cl. flaske.Fra web:
Urthel Saisonnière, brygget siden november 2009, er en overgæret blond Special Ale med anden gæring på flaske. Urthel Saisonnière er ufiltreret med de  bedste af de malte og humle. Det har en bred palet af de fineste aroma og en fuld subtil bitter smag. Det gør Urthel Saisonnière en tørst-slukker på 6,0% ABV med et "bid".
Pænt hældt i sit originale Urthel Saisonnière  glas kommer der et smukt skumhovede. Dette skyldes den anvendte 20% hvede.
Kraftig skum. Duft af citrus. Klar ( i hvert fald det første, jeg har hældt op). Middel karboneret.

På denne øl synker hveden (og andre sager) til bunds, så den rette metode at hælde den op på, er at først hælde halvdelen op, derefter røre flasken tre gange rundt, hvorefter det sidste blandes med. Det gjorde jeg ikke i starten.

1. smag (uden omrøring): Lidt sød maltsmag. Bliver lidt tør i eftersmagen. Let bitter. Middel humlet.
2. smag (efter omrøring): Mere hvedeagtig, både i smag og visuelt. Mere mundfylde, god eftersmag. Svag humlet. Maltsmag ikke så sød mere, let bitter.

Efter omrøring

Jeg har ikke oplevet mange professionelle øl, hvor der er så meget bundfald, De Dolle Stille Nacht er et godt eksempel - ikke at det gør noget, det er blot anderledes.

Når det er sagt, så vinder den, når den er blandet godt igennem. En fusionøl med gode egenskaber fra begge genrer. God eftersmag. Tæt på 5 glas, havde den blot mere kompleksivitet og varme...

Bryggeri: Brouwerij De Leyerth, brygget hos De Koningshoeven
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, malt, hvede, humle, sukker og gær
ABV: 6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar