søndag den 11. november 2012

Jacobsen Rosé Wit


Købt i Bilka på tilbud  til 15 kr. for 75 cl.

Fra etiket:
Jacobsen Rosé Wit er vores bud på en forfriskende sommerøl til havefesterne, til den romantiske picnic i skoven eller til udendørs middagsselskaber i de lange lyse nætter. Øllet er et oplagt alternativt til rosévin, vermouth og kan sågar bruges som basis i lækre drinks og cocktails. Rosé Wit er brygget som en witbier og er efterfølgende tilsat æblejuice og hyldebærsaft. Wit er betegnelse for en særlig belgisk øltype der brygges delvist på umaltet hvede og som tilsættes en række krydderier under brygprocessen.
Rosé Wit fremstår klart og perlende i en smuk rosa farve og pyntes af et prægtigt hvidt skumhoved ved opskænkning. Duften er indbydende sommerlig med riger noter af hyldebær og citrus. Dertil følger et tydeligt strejf af koriander og en smule nellike. Smagen er rund og mild med en forfriskende perlende syre uden bitterhed. Selve smagen er præget af frugtig sødme. Eftersmagen er balanceret og understøtter øllets læskende karakter.

Kraftig skum. Svag duft af citrus og bær. Kraftig karboneret.

Ingen svag af humle (fint nok), svag smag af de tilsatte hyldebær. Svag hvedesmag, ingen mundfylde. Lidt tør.

Mon ikke Carlsberg kalkulerede med et marked i Danmark med denne slags wit, når Hoegaarden har lanceret en rosée og citron i Benelux. Noget tyder på, denne Rosé ikke helt er faldet i danskernes smag, siden Carlsbergs specialølbrand skal faldbydes for pøblen i Bilka til 15 kr. for 75 cl. Den har kun 2½ mdr. holdbarhed tilbage, så det er ikke fordi de er venlige, Carlsberg. Wit skal dog drikkes frisk fra flaskning, så noget kan allerede være tabt.

Ratebeer har kategoriseret denne bryg som frugtøl, lad gå da, omend det er en svag wit tilsat en anelse hyldebærekstrakt, der knap kan smages, kun ses.

Hvordan kan man fylde så meget etiket på at beskrive noget, der smager af så lidt ? Carlsbergs marketing ansatte er alle deres penge værd. Den var tæt på at få tre glas - den er ganske drikbar, smager slet ikke som den ser ud, men fordi den forgiver at være noget, den ikke er - en wit med bær - trækkes et strafglas. 2 glas!

Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen (Carlsberg)
Øltype: Frugt-/grøntsagsøl
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, hvedemalt, æblejuice, havre, kulsyre, hyldebærekstrakt, appelsinskal, koriander og humle (og sikkert også gær)
ABV: 5,1 %
FG: 1012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar