fredag den 2. november 2012

Tongerlo Prior Tripel


Købt for 25 kr. på tilbud i Super Brugsen for 75 cl.


Lidt pinligt - havde set "Tongerlo jule øl" i Super Brugsen ugeavis til 25 kr - og drønede straks de 100 meter derhen. Fandt en Tongerlo 75 cl, men de tog 29,95 for den. Reklamerede og fik 5 kr tilbage. Nu erfarer jeg, at dette reelt ER trippel udgaven (hvor 29,95 kr stadig er et kup), og ikke Tongerlos juleøl. Juleøllen så jeg desværre ikke.

Brouwerij Haacht er det største rent belgiskejede bryggeri, startet i 1898 i det flamske Brabant Boortmeerbeek tæt på Leuven. Ingeniør Eugène De Ro startede at brygge på et mejeri, der helt stoppede mælkeproduktionen i 1929, da ølproduktionen gik fint. Ejer i dag også vingårde og producerer sodavand, bla. Pepsi i Belgien.

Beskrivelse på etiketten:
Overgæret klosterøl - impoteret fra Belgien. Prior er en officielt certificeret belgisk klosterøl, som brygges med tilladelse fra Norbertinerne fra Tongerlo. Alle øl fra Tongerlo-abbediet gennemgår en sekundær gæring i flasken, der giver dem en mere intens bouquet og en fyldigere smag. Denne gyldent farvede øl har en humlet aroma og et krydret, frugtagtigt anstrøg. Den harmoniske indgangssmag efterfølges af en mild bitterhed.

Kraftigt, hvidt skum. Kraftig duft af citrus, svagere duft af andre krydderier. Middel karbonering.

Først den lidt bitre citrussmag, derefter varmes smagen op med gær- og humlesmag og de andre krydderier. Intet tager overhånd, ganske fint balanceret. På mange områder en typisk traditionel trippel, dog med lidt  kraftigere mængde humle. Svag maltsmag, citrussmagen hænger ved.

Ganske tør som genren byder, omend en noget besk smag som plejer at stamme fra for voldsom brug af stivelse. 3 glas!

Bryggeri: Haacht
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle (Saaz), sukker, gær
ABV: 9%


Ingen kommentarer:

Send en kommentar