lørdag den 17. november 2012

AZ Ale No.16


Købt i Netto til 20,60 kr. for 50 cl. flaske.

Fra web:
Ale nr. 16 blev brygget for første gang i 1995. Det er en mørk overgæret guldøl, brygget på vand, malt, humle & original engelsk gær. I 1997 blev Ale nr. 16 kåret som Danmarks bedste øl, det samme skete i 2000, hvor den også fik en 3. plads på verdensplan.
Middel skum. Duft af blomster, karamel og lidt rug. Middel karboneret.

Mild maltsmag, holder længe og glider stille ud. Anelse af rug. Svag humle. Lidt sød. Ikke så "brown" som mange andre engelske brown ales.

Jeg mindes denne øl, da jeg smagte den første gang i sen-90'erne og jeg var betaget. I dag er det blot en lidt over middel standard øl. Hvad skyldes det ? Måske et kollektivt selvbedrag hvor alle tænkte den bedre ? Alle danskere ønskede blot en god dansk øl, og dem var der ikke mange af dengang. Nogen mener, at opskriften er ændret samt at den blev dårligere da den flyttede til Vestfyen. Måske er Ale no. 16 blot en levende tidslomme af noget, der ikke har stået stille i 17 år - men det er udviklingen blandt danske øl heldigvis.

Det er stadig en udmærket øl - meget drikvenlig men mangler meget. Tre glas.

Bryggeri: Refsvindinge Bryggeri, brygget hos Vestfyen
Øltype: Brown Ale / Engelsk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær. Tilsat farvestof (E150c), kuldioxid (E290) og antioxidant (E300). Filtreret og pateuriseret.
ABV: 5,7 %
FG: 1014

Ingen kommentarer:

Send en kommentar