onsdag den 14. november 2012

Straffe Hendrik Brugs Quadrupel


Købt i DelHaize, belgisk supermarked. 33 cl. flaske.

Fra web:
Straffe Hendrik bliver brygget med en subtil blanding af 6 forskellige slags malte. Smagen er kraftig med masser af humle (Saaz og Styrian Golding) i den bedste kvalitet. Den sekundære gæring i flasken sikrer en længere holdbarhed. Straffe Hendrik er en meget rig øl med masser af smag. Straffe Hendrik Quadruple er en rig og intens mørk øl af høj gæring. Det er brygget med en subtil blanding af specielle malte, som giver øllet en ekstremt mørk farve og en kompleks malt karakter. Denne Quadruple kombinerer ren tørhed med en rig fylde, krydret med blot en antydning af frugt. Den løbende proces med efter-gæring i flasken skaber en øl, som kan lagres i løbet af en årrække, med et stadigt skiftende og stadig bedre smag som resultat.
Kraftig skum. Duft af malt, karamel og frugter, Middel karboneret.

Ekstrem kraftig smag af sød malt, går over i karamel og frugt. Svag humle. Stor mundfylde, lang eftersmag. Let bitter.

Det eneste bryggeri i storbyen Brügge, Den Halve Mand, normalt kendt for Brugse Zot og Straffe Hendrik - men her går det lille bryggeri linen ud. Alle sejl er sat til, for at skabe en ekstrem øl. Og ekstrem er den. Udviklingen med nyere malte er også nået til de mindre bryggerier i Belgien. Der er benyttet malte, der giver kraftig maltsmag uden det smages sødt eller kvamlende. Stor nydelse! Imponerende, de har skabt 11% på malt alene - det forklarer sandsynligvis den ekstreme maltsmag.

Nu hvor den er ved at være varm - når jeg går tilbage til den, er det nok at dufte til glasset - halvdelen af gangene, har jeg ikke lyst til at drikke. Sådan skal det være !!! Den er til 6 glas!

Bryggeri: Huisbrouwerij De Halve Maan
Øltype: Abt/Quadrupel / Stærk Mørk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, malt, humle (Saaz, Styrian Golding), gær
ABV: 11 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar