lørdag den 24. november 2012

Jacobsen Golden Naked Christmas AleKøbt til 30 kr. på tilbud i Netto for 75 cl. flaske.

Fra web:
Til brygningen af Jacobsen Golden Naked Christmas Ale er brugt en række spændende malte og krydderier. Derudover er der anvendt to slags gær til henholdsvis en første og anden gæring. Basismalten udgøres af Golden Promise Pale Ale malt, der er Skotlands svar på den engelske Maris Otter malt og som i øvrigt ofte bruges til whisky. Øllets gyldenbrune farve er fremkommet ved brugen af en gyldenristet nøgen havre, som udover at give farve og karamelagtige dufte, også bidrager med et præg af småkager og nødder. Derudover er der brugt en kombination af münchnermalt, aromamalt og en smule hvede malt til at tætne skummets struktur. På humlesiden har vi brugt den tyske aromahumle Hallertauer Herbrucker og amerikansk Amarillo humle, der bidrager med en anelse citruskarakter. Det meste citrus stammer dog fra tilsætningen af massive mængder friskrevet appelsinskal, der sammen med den tilsatte hel kanel og fennikelfrø, giver øllet den helt rigtige julearoma. Til førstegæringen har vi brugt en engelsk alegær, som giver øllet en frugtig karakter. Øllet er først gæret varmt ved 22 °C. Herefter tilsættes øllet sveskejuice og maltose-sirup og påsættes en anden gær, der integrerer de mange aromaer og går øllet endnu mere juleagtigt.
Middel skum. Duft af citrus, karamel og frugter. Middel karboneret.

Smag af citrus, karamel på eftersmag. Forholdsvis kraftig humlet. Lidt bitter.

En smule anderledes end klassiske juleøl, denne er mere bitter og frisk. Citrus-smagen er overdreven for mine smagsløg. I øvrigt ganske sigende, hvor meget krudt, Carlsberg bruger på omtale - jeg tog hele beskrivelsen af blot brygningen af øllen - det er jo ordflom! Sympatisk de søger en nordisk tilgang til deres øl  - men efter min mening er denne øl ubalceret. Stadig gode egenskaber, så den får 4 glas.


Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen (Carlsberg)
Øltype: Engelsk old/strong ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, havremalt, glukosesirup, hvedemalt, sveskejuice, appelsinskal, kulsyre, humle, kanel, fennekel og gær
ABV: 7,5 %
FG: 1010Ingen kommentarer:

Send en kommentar