fredag den 16. november 2012

De Koninck


Købt hos Belgisk Bryg til 15 kr. for 25 cl. flaske.

Fra etiket:
Bryggeriet De Koninck har været Antwerpens elskede hjemstavns bryggeri siden 1833. De Koninck ale er en klassiker blendt belgiske ales. Det er en amberfarvet, frisk ale med kremet hoved, der tilfredsstiller tørsten.
Middel skum. Duft af citrus og frugt. Middel karboneret.

Smag fra frugter, karamel og lidt malt. Middel humlet. Let bitter, lidt tør.

Som et stykke Antwerpen-historie, er De Koninck bryggeriet legendarisk. Som i resten af Europa, var ales presset af undergæren i starten af det 20'ende århundrede. Alle andre bryggerier i Antwerpen gik over til lager - men De Koninck blev. Resultat ? Kun De Koninch består som bryggeri i dag i storbyen Antwerpen, alle andre er væk. Det kan siges groft, at De Koninck pale ale blot er en Wiener med alegær - men den er alligevel blandt de bedre. Kraftigere humlet end de fleste Wiener, en god gær - og lang tradition. Alene det fænomen, at deres certificerede glas, har eget navn (bolleke) og alle øl-skænkningssteder i Antwerpen håndhæver navnet, det borger for tradition.

Ganske letdrikkelig, fint balanceret. Selvfølgelig ikke den store karakter, men den udgiver sig heller ikke for at være mere end en pale ale.

Bryggeri: Brouwerij De Koninck (Duvel-Moortgat)
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, malt, humle (saaz), gær
ABV: 5,2 %
OG: 1048
IBU: 24


Ingen kommentarer:

Send en kommentar