fredag den 30. november 2012

Carlsberg Semper Ardens Christmas Ale


Købt for 80 kr. for to i Føtex for 66 cl. flaske.

Fra etiket:
Christmas Ale har en varm, rødgylden farve og et cremet skum. Den lyse ale malt og den hårdt ristede karamelmalt er bryggets fyldige kerne, og giver karamel- og nøddearomaer. En dansk alegær, stjerneanis og koriander har skabt den komplekse duft af modne bløde frugter, lakrids og julekrydderi. Humlen Tettnang Hallertauer Middelfrüh tilføjer et let floralt præg. I munden er Christmas Ale blød med en sød og let syrlig struktur. Det gør øllet velegnet til julemad. Holdbarheden er på 5 år, da det er en meget aromatisk mørk øl med stor fyldighed og høj alkoholprocent, hvorfor øllet ældes med ynde. Smagen ændres fra år til år og vil med tiden få en mere rund og portvinsagtig nuance i smagen. Nyd den ved 5-8 grader.
Svag skum. Svag duft af malt, karamel og krydderier. Svagt karboneret.

Smag af sød malt, eftersmag gør over i karamel og krydderierne. Svagt humlet. Afsluttes med let bitter eftersmag.

Jeg sidder en anelse skuffet - Carlsbergs forsøg på at ramme de bedste mørke belgiske juleøl - men her mangler den noget. Jeg savner mere maltsmag, mundfylde og sødme. Carlsbergs burde få mere smag ud af en 8,3 % bryg. Jeg fortrækker denne frem for Jacobsen Golden Naked Christmas Ale, hvis julen skal fejles med en Carlsberg i glasset - men den er langt fra fx St Feuillien Cuvée de Noël og Winterkoninkske. Hvorfor ? Jeg gætter på for stor mængde glukosesirup og at Carlsberg har ladet den gære for langt ned.

Bryggeri: Carlsberg Brewery
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, glukosesirup, hvedemalt, råsukker fra sukkerrør, kulsyre, humle, gær og krydderier (stjerneanis og koriander)
ABV: 8,3 %
FG: 1014

Ingen kommentarer:

Send en kommentar