søndag den 14. juli 2019

Vedett Extra Session IPA


Købt for €1,23 hos Match i Namur (belgisk supermarked) for 33 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Lav på alkohol, høj på smag! Vedett Session IPA er det ideelle valg, når du skal gå linen ud. Fordi at nyde en session, bør det ikke betyde at skulle opleve en mindre end smagsoplevelse end fuld smag!

Allerede før den første forfriskende nip af Vedett Session IPA er den første ting, der rammer dig, dens intense aroma af citrus og fyrrenåle harpiks. Hold det til lyset, og du vil endda sige at denne gyldne, let udiltrerede belgiske ale gløder. Smag det (endelig!) Og den oprindelige udbrud af forfriskende surhed udvikler sig langsomt til en skarp, smagsfuld bitterhed. Med en tydelig humlet eftersmag, der beder om mere.

Og da Vedett Session IPA har kun 2,7% ABV, er der heller intet, der stopper dig! Fordi rolig og stabil fart vinder løbet.
Mellem skum. Aroma af  fyrrenåle, citrus og frugt fra gær (tyggegimmi). Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i fyrrenåle, citrus og svag frugt (tyggegummi) sidst i smagspaletten. Mellem humlet, let bitter, let syrlig.

Efter beskrivelsen lyder det som en alminde am. IPAmed fuld smag trods den svage alkoholprocent på 2,7% - sådan forholder det sig desværre ikke i den såkaldte virkelige verden. Den har temmelig tynd maltsmag, hvor humlestyrke og bitterhed egentlig matcher maltstyrken, hvilket ikke skal ses som en ros. Tynd, kedelig og med alle de træk, der normalt forbindes med en lav alkohol bryg. Det er altså muligt hos Thiriez' La Petite Princesse! 3 glas!

Bryggeri: Duvel Moortgat
Øltype: Amerikansk IPA/Session IPA

Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, spelt, humle (Cascade, Simcoe og Centennial), gær, ascorbinsyre
ABV: 2,7 %

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar