lørdag den 20. juli 2019

Préaris Quadrocinno

Købt for 1,?? € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

"De Flyvende Heste" bryggere! Et ukendt antal venner havde længe hjemmebrygget i kælderen men efter en annonce fra Brouwland i 2010 om en hjemmebryg konkurrence, sendte de deres version af Rochefort 10 og vandt blandt 130 deltagere. Siden da, har de fungeret som fantombryggeri med base i Oedelem, 10 km sydøst for Brugge.

Bryggeriets beskrivelse:
Denne komplekse mørke øl blev i april 2011 valgt som den bedste hobbyøl i Belgien 'Brouwland Beer League' ølsmagning. En jury, herunder filmskaberen og øl elskeren Julien Vrebos og professionelle bryggerier Orval og Dubuisson samlede 7 finalister (der var ca. 100 deltagere i alt). Her sagde Paul Arnott, mesterbrygger på bryggeriet Dubuisson: "Hvilken modenhed for en hobbyøl: En mund fuld, rig, men afbalanceret, lille frugtbund, meget moden. En smagfuld øl! "Aroma af ristet malt, karamel, mørke frugter. Smagen er malet og lidt bitter (ristet malt og chokolade), mørk frugt, strejf af vanilje, karamel. Smagen er maltet og let bitter. Alc: 10% vol. EBU: 50
Mellem skum. Aroma af ristet malt, karamel, krydderier, mørke frugter og sødt alkohol. Svagt karboneret, ufiltereret.

Smag af bitter, ristet malt, går over i karamel, krydderier, kaffe og mørke frugter. Svagt humlet, bitter, tør.

Hvis man forventede endnu en sød mørk stærk belgisk ale med det kendte reklamenavn quadrupel med overdøvende noter af mørke frugter, så bliver man skuffet. Vel giver aromaen frygt for endnu én af slagsen, men dårlig start giver ikke altid en dårlig afslutning. Den er kompromisløs - temmelig bitter, ristet, tør - og så åbenbart brygget med kaffebønner! Det smager som en dobbelt dubbel på 10% med kaffenoter, der heldigvis ikke er så dominerende, det ligner kaffe. Den ristede malt dominerer hvor den ristede karamel og kaffe kommer i eftersmagen afsluttet med svag mørke frugter. Modig og kompromisløs! 5 små glas!
 

Bryggeri: Vliegende Paard Brouwers, brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, kaffebønner, humle, gær
ABV: 10 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar