mandag den 21. juli 2014

Thiriez / Jester King la Petite Princesse


Købt for omk. €2,40 hos bryggeriets udskænkningssted for 33 cl. fra fad.

Bryggeriets egen præsentation:
Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af ​​bryghuset.

Fælles for bryggene:

Ingredienser: vand, byg eller hvede, malt, humle, krydderier (begrænset til nogle øl), gær. Ingen form for additiv, ikke farve.
Overgæret (18 til 25 ° C afhængig af øl) i rustfrit ståltanke.
Lagring i mindst to uger, derefter aftapning i 33 cl eller 75 cl flasker eller fustager.
Øl hverken filtreres eller pasteuriseres.
Karboneret flaske øl så smagen udvikler sig. Opbevaring: Lad flasker være oprejst på et køligt og mørkt rum.
Bedst før: Et år efter aftapning.
Vores vigtigste leverandører af råvarer er:
Malt: Malteries Bellows og Castle Malting
Humle: Coophounord, Cophoudal, Yakima Chief
Bryggeriets beskrivelse:
Samarbejdsbryg med Jester King, dette er "søster" af Den Lille Prins; brygget hosThiriez, samme opskrift, forskellige malt-og humle leverandører og forskellige gær.
Kraftig skum. Aroma af krydderier, citrus, græs og koriander. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter, let tør malt, går over i krydderier, sandsynligvis koriander, og citrus. Mellem humlet, bitter, let tør.

Hvor før anmeldte La Blonde d'Esquelbecq groft kan betegnes som en dame-saison, er det absolut ikke tilfældet her. Dette er en IPA-bitter og let tør Saison, der ellers på mange områder minder om førnævnte. Selvfølgelig frisk med perlende karbonering, uden varme og fylde i malten, men en ægte traditionel Saison, hvor selv ekstrem alkoholsvage øl har karakter. 4 store glas!

Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 2,9 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar