mandag den 8. juli 2019

Ardenne Saison

Købt for 5,05 € hos Delhaize Shop'n Go, Bastrogne, 75 cl. flaske.


Brasserie Minne (tidligere Brasserie de Bastogne) er et bryggeri beliggende i landsbyen Belleau (eller Belle-Eau) i kommunen Vaux-sur-Sure i provinsen Luxembourg nær byen Bastogne. Takket være Philippe Minne fra en familie af bryggere og Philippe Meurisse, en lokal bonde, blev bryggeriet født i december 2008. Bryggeriet brygger nu otte øl, som hverken pasteuriseres eller filtreres. Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Lys øl, andetgæret med Brettanomyces gær fra vores frugtplantager. Dette giver den en tangy, livlig og pikant karakter med vilde aromaer af læder og hø.

Denne saison er tør, bitter og meget forfriskende på lange sommerdage!

Farve: kobber blond

Aroma: Maltet, tangy, hø

Smag: Friskhed og tør bitterhed


Alc.5.5 °
IBU 40
EBC 12 

Meget kraftigt skum, mellem karboneret. Aroma af tangy karakter (våd uld, hestesaddel), citrus og krydderier. Ufiltreret.

Smag af let bitter, let syrlig malt, går over i tangy noter (våd uld, hestesaddel), citrus og krydderier. Mellem humlet, let bitter, let tør, let syrlig.

Den ganske kraftige skum fortsætter som en perlende prik på tungen - vel giver det en friskhed, men skummet er måske lige lovlig voldsomt. På alle måder en behagelig Saison/Farmhouse, der får alle egenskaberne med - den klassiske tangy Brettanomyces, tør- og syrlighed. Desværre er det hele for blidt og for pænt - vel er den behagelig, men det gør den aldrig til topklasse øl - det kræver man tør satse lidt. 4 store glas!


Bryggeri: Brasserie Minne
Øltype: Saison/Farmhouse
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle (Hallertau, Cascade), gær
ABV: 5,5%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar