onsdag den 7. juni 2017

The Crafty Brewing Company Irish Pale Ale

Købt for 17,95 kr i Lidl for 50 cl. flaske.

Etableret november 2013 tæt på Celbridge af tre lokale venner med en passion for øl og alt irsk! Allerede et par år senere beskæftiger bryggeriet over 40 personer, der producerer over tyve øl herunder ti i McGargles serien.
Celbridge er berømt for sin lange og blomstrende tradition for brygning går tilbage til begyndelsen af ​​1700'erne. Byen bestod af store godser, som gav den vigtigste kilde til beskæftigelse for Celbridge og inden for hver af disse selvbærende godser var deres helt egen bryggeri!

Det irske bryggeri, der mest er kendt for McGargles serien, har siden 2016 også brygget en serie til Lidl i de Britiske Øer kaldet "The Crafty Brewing Company", i denne uge lanceret i Lidl DK som en del af to "Craft brewing" serier.

Fra etiket:
Denne ravfarvede ale er tørhumlet med Ella, an australsk humle der giver en stor aroma af candiseret lemon, fyrrenåle og mandarin. Bitterheden er balanceret ved let karbonering og søde humler, en ale som fortjener at blive hyldet.
Mellem skum. Aroma af citrus og fyrrenåle. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus, fyrrenåle og lidt lys karamel. Mellem humlet, let bitter.

Tørhumlet med australske Ella, som åbenbart har ganske brede egenskaber og ser ud til at stå alene som altdominerende humle. Helt enig med bryggeriet beskrivelse med sød lemon, fyrrenåle og mandarin. Pænt humlede bryg fungerer bedst, når den findes fyrrenåle/græs som modspil til citrus, hvilket er opfyldt her. Fin humlestyrke med matchende bitterhed. Maltsmagen er forholdsvis svag, også i forhold til den svage alkohol, men den fungerer fint med humlen og bitterheden som bærende elementer. Frisk og udfordrende nok til humleelskere, dog bør den drikkes hurtigt eller deles med nogen, for den forekommer hurtigt tynd. 4 glas!

Bryggeri: Rye River Brewing Company
Øltype: Amerikansk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Tørhumlet Ella), gær
ABV: 4,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar