lørdag den 3. juni 2017

Lottrup Red Copper Ale

Købt for 12 kr i Netto for 50 cl. flaske.

Én af serierne, Royal Unibrew lancerede i 2015 navngivet efter de fusionerede bryggeriers grundlæggere, denne efter Malthe Conrad Lottrup, grundlægger af Ceres i Århus, 1856. I Lottrup serien har Royal Unibrew valgt at satse på særlige øltyper med "velsmag fremfor at eksperimentere" med udgangspunkt i den tidlige amerikanske bryggertradition. "Derfor er amerikansk øl en fusion af det bedste fra Europa.". Der er valgt et mix af amerikanske og new zealandske humletyper, men også med et par europæiske.

Bryggeriets beskrivelse:
ALK 5,3% VOL.
50 CL.
Malte: Pilsner, munich, cara red, pale ale, cara aroma
Humler: Nz green bullit, nz pacific gem, amarillo
Frugtig og fyldig – sådan er vores fortolkning af den klassiske Amber eller Red Ale. Som navnet fortæller, er det en kobberrød øl, der præsenterer sig med et flot, tæt skum og en meget frugtig duft. Smagen er frugtig og let humlet med en solid maltkrop præget af tørret frugt og karamel. Trods sin faste bitterhed og relativt lange eftersmag er Lottrup Red Copper Ale forførisk let drikkelig.
Svagt skum. Aroma af græs, jord og karamel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt. går over i græs, jord og karamel. Svagt humlet, alkalisk, let sød.

En gennemgående og dominerende alkalisk smag gennem hele forløbet skæmmer voldsomt, den er ganske enkelt ubehagelig. Den alkaliske smag blandes med jord fra humlen, disse egenskaber overdøver alt andet. Fejlbryg? Måske, den alkaliske smag nævnes også på Ratebeer, dog ikke så voldsomt. Som den er her, et sjældent 1 glas!

Hvis Royal Unibrew skulle læse denne anmeldelse, har etiketten flg. numre: 11989 bedst før 04.03.18-Y4-G.

Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Amerikansk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pilsner, munich, cara red, pale ale, cara aroma), humle (Nz green bullit, nz pacific gem, amarillo), gær
ABV: 5,3 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar