fredag den 16. juni 2017

Roman Rebelse Strop

Købt for 24 kr hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Vores bryggere besluttede at tage en anden tilgang med Rebelse Strop. De valgte en temmelig usædvanlig og stædig gær-sort: Brett. Dette stædige sortiment får øl til at fortsætte med at udvikle sig i flasken efter tapning. Sammen med tør humling, hvor humlen tilsættes i gæringsfasen, giver denne funktion øllen en fantastisk duft og smag.
Lugt / aroma: Jordet aroma fylder næsen først og derefter en let frugtagtig duft.

Smag: Den uregerlige Brett Gær giver en ægte smagsoplevelse, der udvikler sig over tid. En ung Rebelse Strop har mere kompleks smag: frugtagtig, humlebitter og en let syrlighed. Når Rebelse Strop bliver et par måneder gammel, får den en lidt blødere, rundere smag.
Skænkningstemperatur: 6-8 grader
Mellem skum. Aroma af funky brett gær. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød, let syrlig malt, går over i funky gær, jord og lidt græs. Svagt humlet, let bitter, let tør, let syrlig.

Gentse Strop, som jeg anser for kedelig grundet den manglende humlearoma, tilsat Brett, der desværre ikke tilføjer nok til at gøre den spændende. Stadig alt for svag aromahumle, der kan lige anes lidt græs sent i smagsforløbet, ellers er det blot malt med lidt funky gær. Stadig kedelig. Kniber sig til 4 glas!
Bryggeri: Brouwerij Roman
Øltype: Sur Vildgæret Tripple/Wit/Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,9 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar