fredag den 2. juni 2017

Lottrup Gold Button Ale

Købt for 12 kr i Netto for 50 cl. flaske.

Én af serierne, Royal Unibrew lancerede i 2015 navngivet efter de fusionerede bryggeriers grundlæggere, denne efter Malthe Conrad Lottrup, grundlægger af Ceres i Århus, 1856. I Lottrup serien har Royal Unibrew valgt at satse på særlige øltyper med "velsmag fremfor at eksperimentere" med udgangspunkt i den tidlige amerikanske bryggertradition. "Derfor er amerikansk øl en fusion af det bedste fra Europa.". Der er valgt et mix af amerikanske og new zealandske humletyper, men også med et par europæiske.

Bryggeriets beskrivelse:
ALK 5,5% VOL.
50 CL.
Malte: Pilsner, munich, honey, wheat, pale ale, oat
Humler: Nz green bullet, nz pacific gem, styrian golding
Blød, fyldig og med en fed cremet smag fra både honning- og hvedemalt. Sådan er Lottrup Gold Button Ale – vores fortolkning af Golden Ale. Det er en let, sødlig øl med en dyb gylden farve og en diskret, frugtig duft. Smagen kan bedst beskrives som næsten fløjlsagtig med sin lave bitterhed. Eftersmagen er kort og enkel, men bare rolig – denne fyldige, milde øl er alt andet end kedelig.
Svagt skum. Aroma af karamel, korn, græs og citrus. Svagt karboneret, filtreret.
Smag af let bitter, let ristet malt, går over i karamel, korn, græs og citrus. Svagt humlet, let bitter.
Ganske tydelig korn i både aroma og smag som havde bryggen været undergæret. Forholdsvis bitter af genren, som jeg valgte at kategorisere den i, mørk og dominerende karamelsmag, uden det går over i brød, enkelte humlenoter af græs og citrus. For bitter til at være fyldig, uinteresant og for lidt aromahumle, upassende gærsmag. For kedelig og forkert. 3 glas!

Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Amerikansk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pilsner, munich, honey, wheat, pale ale, oat), humle (Nz green bullet, nz pacific gem, styrian golding), gær
ABV: 5,5 %
FG: 1018 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar