søndag den 11. juni 2017

Stone Cali-Belgique IPA

Købt på tilbud for 18 kr i Fakta for 33 cl. dåse.

Tilbuddet i Fakta er en del af et samarbejde mellem Danske Ølentusiaster og Fakta hvor specialøl sælges til tilbudspris. Se min konklusion her.

Grundlagt i 1996 af Greg Koch og Steve Wagner i San Diego og er vokset til 1.100 medarbejdere. Prioriterer lokale råvarer. Har nu fem såkaldte "Stone Brewing World Bistro & Gardens, hvor der kan spises, shoppes og selvfølgelig drikkes, den ene i Berlin, hvor disse dåser er brygget.

Bryggeriets beskrivelse:
En IPA i Californisk stil med et belgisk twist
AKA Stone Cali-België IPA
Stone Cali-Belgique IPA har en kompleks og overraskende kombination af smag, men bag den fancy titel er det simpelthen en lækker Stone IPA. Tilsætningen af en omhyggeligt udvalgt stamme af belgisk gær tilføjer banan og krydder noter til den humlede lysstyrken fra vores flagskib IPA. Tænk på det som en identisk tvilling til Stone IPA, som voksede op i en belgisk kultur. Bogstaveligt talt.
Udgivelses dato: 1. august 2008
Stil: Belgisk-stil IPA
Alc / Vol: 6,9%
Smagsprofil: Krydret, Tropical, Urter
Hvornår skal dden nydes: 120 dage
IBU: 77
Humler: Magnum, Centennial & Chinook
Mellem skum. Aroma af krydderier (koriander), citrus (tropiske frugter) og banan. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier (koriander), citrus (tropiske frugter) og banan. Mellem humlet, let bitter.

Bryggeriets beskrivelse om en californisk IPA med belgisk twist rammer fint - dog har de fundet en belgisk gær med meget kraftige banan noter blandet med humler der giver tropiske frugter og urter, så det ender med en kraftig humlet wit, dog uden hvedemalt egenskaber og tørhed. Gærnoterne er temmelig dominerende, blandet med den kraftige humle giver det absolut et frisk og pudsigt twist, den er dog mest en IPA frem for wit på trods af den kraftige gærsmag. 4 store glas!


Bryggeri: Stone Brewing
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (
Magnum, Centennial & Chinook), gær
ABV: 6,9 % 

IBU: 77

Ingen kommentarer:

Send en kommentar