tirsdag den 20. juni 2017

St. Idesbald Rousse

Købt for 21 kr hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Siden 1654 har der været gang i bryggeriet i "Appelhoek" i Melle, 5 km sydøst for Gent - i 1906 købte Léon Huyghe bryggeriet. Efter øl-krisen i 70'eren er Brouwerij Huyghe på vej frem - udvider fra 148.000 hl til 300.000 hl.

Bryggeriets beskrivelse:
Alkoholvolumen: 7% ABV
Farve og udseende: Rød - lys farve med et cremet, tæt og kompakt skum.
Duft: En sød, frugtagtig aroma med hints af karamel og peber.
Smag: I starten karamelmalt med en lys, sød undertone og en blød, subtil bitterhed. Med en let tør smag og lidt bitterhed i eftersmagen er denne øl virkelig en oplevelsesøl.
Kraftigt, blivende skum. Aroma af karamel (flødekarameller), krydderier og frugt fra gær (tyggegummi). Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af let søf malt, går over i karamel (flødekarameller), krydderier og frugt fra gær (tyggegummi). Svagt humlet, let sød.

Mellemting af Belgisk Pale Ale og Brown Ale, som nogen får lyst til at kalde orange. Dominerende blanding af flødekarameller og tyggegummigær, som nogen sandsynligvis finder fristende og letdrikkelig. Selv om bryggens smag har udmærket kraft, går den efter lige lidt for lav fællesnævner, det gode ved disse flødekarameller er, at de ikke sidder fast i tænderne. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Huyghe
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar