fredag den 8. januar 2016

Thiriez Etoile Du Nord

Købt hos bryggeriets udskænkningssted for 33 cl. flaske.

Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af ​​bryghuset.

Bryggeriets beskrivelse:
Saison houblonnée
Oprindeligt kaldtet "Øl Brødre", det er resultatet af et samarbejde med den engelske brygger, John Davidson fra Swale Brewery, som led i et Interreg-projekt.
Lys i farve og alkohol, flittig benyttet aromatisk humle fra Kent, giver den dens unikke karakter ..
Eksporteret til USA under navnet Thiriez EXTRA
Guldmedalje i Stockholm Festival 2011
Kraftig skum. Aroma af blomster, frugt, æbler. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af tør bitter malt, går over i blomster, citrus, krydderier og frugt. Kraftig humlet, bitter, tør.

Ekstra humlet saison med kraftig bitterhed, tørhed og flertydig aromahumle - blomster, citrus og krydderier. På trods af den kraftige aromahumle, stadig fin afsluttende frugtsmag fra gæren. Forfriskende, renser ganen, dog uden at være helt ekstrem, fint balanceret, selvfølgelig med kraftigere bitter- og tørhed end gennemsnittet. Kniber sig til 5 glas!

Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype: Saison

Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar