lørdag den 23. januar 2016

Midtfyns Go’ Jul


Købt på tilbud for 10 kr. hos Meny, Valby, for 50 cl. flaske.

Midtfyns Bryghus blev oprettet i 2004 i en tidligere slagterbutik i Brobyværk, kun to skotske licensøl blev brygget. i 2006 købte Eddie Szweda bryggeriet og flere bryg blev lanceret. Flyttede i 2013 til Årslev i større lokaler.

Fra etiket:
En belgisk inspireret lysgylden juleøl med hvidt skum. En elegant blanding af malt, humle, belgisk gær, appelsinskaller og lidt koriander. Go' Jul er en lys juleøl, som er velegnet til den danske julefrokost. Kan også bare nydes når vi julehygger.
Meget kraftigt skum. Aroma af frugt, citrus og krydderier. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, krydderier, blomster, koriander og frugt. Mellem humlet, let bitter, let tør.

Både i aroma og smag dominerer den kraftige frugtsmag fra gæren, blandet med citrus, blomster og krydderier fra aromahumlen, de tilsatte koriander er bedre skjult men kan anes. En lille smule tørhed til sidst i smagsforløbet gør den lidt mindre fyldig, men mere frisk. Måske lige lovlig kraftig gærsmag, men fint balanceret humle og bitterhed - og endelig en dansk belgiskinspireret bryg, denne gnave belgofile anmelder tildeler 4 glas!


Bryggeri: Midtfyns Bryghus
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, appelsinskaller, koriander, humle, gær
ABV: 6,1 %
FG: 1002 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar