fredag den 15. januar 2016

Midtfyns Chili Pale Ale

Købt i Dagli' Brugsen, Sengeløse med stor rabat, normalpris 35,95 kr. for 50 cl. flaske.

Midtfyns Bryghus blev oprettet i 2004 i en tidligere slagterbutik i Brobyværk, kun to skotske licensøl blev brygget. i 2006 købte Eddie Szweda bryggeriet og flere bryg blev lanceret. Flyttede i 2013 til Årslev i større lokaler.

Fra etiket:
En belgisk inspireret pale ale med en snert af chili. I denne øl er fokus på en fyldig maltprofil med en let humlet eftersmag. Chilien balancerer mellem sødmen og bitterheden. Øllet er særligt velegnet til fisk, fjerkræ og svinekød. Chilien giver en særlig karakter til denne pale ale, uden at være dominerende. Den lægger sig som en varme der ulmer blidt bagest i munden, og følger hver enkelt tår gennem svælget.
Meget kraftig, blivende skum. Aroma af Karamel, krydderier og frugt. Kraftig karboneret.

Smag af let sød, let ristet malt, går over i karamel og frugt (banan), let chili til sidst. Svagt humlet, let bitter.

Grunden er blanding af belgisk pale ale og brown ale, især en typisk belgisk gærsmag, dog blandt de svagere aromahumlede, generelt en anonym bryg - men lige til allersidst i smagsforløbet kommer denne stærke prikken på læber og tunge. Ikke speciel aromatisk chilismag, men mere som smag fra chilipulver. Det giver unægteligt et særpræg - og jo, det er da spøjs. Selv synes jeg ikke, det fungerer, heller ikke som grilløl - så er krydderierne vel på kødet og øllens formål er at rense ganen, ikke omvendt. 3 glas!

Bryggeri: Midtfyns Bryghus
Øltype: Krydret øl
Ingredienser: Vand, bygmalt, chili, humle, gær
ABV: 6,5 %
FG: 1002 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar