mandag den 4. januar 2016

Bavik Kwaremont


Købt for €1,02 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Siden 1894 har familiebryggeriet Brouwerij Baviks høje bygninger kendetegnet landdistriktet Bavikhove i Flandern hvor der produceres et rigt udvalg af øl og læskedrikke. Bag succesen for dette uafhængige bryggeri, er familien De Brabandere. I dag styrer fjerde generation dette bryggeri.

Bryggeriets beskrivelse:
Lys Kwaremont, ligesom den berømte krydderbitter fra de flamske Ardenner Oude Kwaremont, særpræget og krydret. Det er en fuldmalt øl, der giver en stor dosis af flydende sukker efter en solid indsats. Din belønning? En kraftig, tørstslukkende eftersmag ... med en stigningsprocent på 6,6%.
Oude Kwaremont (engelsk: Old Kwaremont) er en vej i Kluisbergen, en kommune i den belgiske provins Østflandern. Oude Kwaremont, modsætning til populær tro, er ikke navnet på en bakke, men navnet på en af ​​de brostensbelagte veje, der fører op ad bakken Kluisberg. Kluisberg er en af flere bakkeformationer i de flamske Ardenner i det sydlige Øst-Flandern, tæt på grænsen til Vallonien. De nederste 600 meter af stigningen består af en smal asfaltvej, de øverste 1600 m brostensbelagte. De første 500 meter af det brostensbelagte afsnit er særligt vanskelige, den stejleste og smalleste del af stigningen med et hård, meget ujævn brostensbelagt overflade. Halvvejs op, nær kirken i Kwaremont landsbyen, går stigningsniveauet gradvist fra 11% til kun 2%, men stadig med en brostensbelagt kilometer til toppen. Toppen ligger lige efter den brostensbelagte sektion på 111 m, efter 93 m højdemeter. Kilde

Svagt skum. Aroma af krydderier, kandis og frugt. Kraftig karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier, kandis og frugt. Svagt humlet, let sød.

Hyldesten til den berømte strækning med de runde brosten, selv de officielle glas er fremstillet så det ligner små brosten. Selv om stigningen er hård pga. dens længe og runde brosten, genspejler det sig ikke i bryggen karakter - den er sød, let drikkelig og ligefrem. Let krydret, men den kandisserede smag dominerer, efterfulgt af frugt fra gær. Såmænd fin og blid til let lydelse, men på ingenmåde udfordrende. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Bavik
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, malt, humle, gær
ABV: 6,6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar