tirsdag den 12. januar 2016

Midtfyns Holm Wheat Christmas


Købt i Dagli' Brugsen, Sengeløse med stor rabat, normalpris 34,95 kr. for 50 cl. flaske.

Midtfyns Bryghus blev oprettet i 2004 i en tidligere slagterbutik i Brobyværk, kun to skotske licensøl blev brygget. i 2006 købte Eddie Szweda bryggeriet og flere bryg blev lanceret. Flyttede i 2013 til Årslev i større lokaler.

Holm serien er brygget i samarbejde med kokken Claus Holm som er en vigtig del af COOP’s projekt ’Sammen om bedre mad’ (så vidt jeg kunne se på Holms hjemmeside - og så åbenbart kendt fra TV)

Fra etiket
En belgisk wit med masser af fylde og et kridhvidt skum. Wheat Christmas er en lys øl, brygget med belgisk gær, krydret med appelsinskal, enebær og koriander. Balancen mellem sødme og krydderier gør at denne øl er perfekt til en god julefrokost.
 Meget kraftigt skum. Aroma af koriander, citrus og enebær. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let tør, let bitter hvede, går over i koriander, citrus enebær og lidt frugt (banan). Svagt humlet, let bitter, let tør.

Overraskende tør wit endda også med tilsat enebær, det er dog koriander, der dominerer. Ikke så markant gærsmag, stadig med frugt men uden rigtig distinkt witgær karakter. Største problem er dog den svage, vandige smag på trods af den for en wit, høje alkoholprocent. 3 glas!

Bryggeri: Midtfyns Bryghus
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, koriander, appelsinskaller, enebær, humle, gær
ABV: 5,6 %
FG: 1002 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar