fredag den 15. januar 2016

Midtfyns Kirsebær Wit Coop Grill

Købt i Dagli' Brugsen, Sengeløse med stor rabat, normalpris 35,95 kr. for 50 cl. flaske.

Midtfyns Bryghus blev oprettet i 2004 i en tidligere slagterbutik i Brobyværk, kun to skotske licensøl blev brygget. i 2006 købte Eddie Szweda bryggeriet og flere bryg blev lanceret. Flyttede i 2013 til Årslev i større lokaler.

Fra etiket:
En belgisk inspireret hvedeøl med et lyst skum. De friske kirsebær giver en frugtig smag til øllet, som gør at den er perfekt som aperitif eller velkomstdrink. Øllet er også velegnet til salater, kolde forretter eller lyst kød. Husk at vende flasken forsigtigt før åbning. Øltypen Wit (flamsk for hvid) stammer fra de belgiske kloster-bryggerier men blev stort set udkonkureret af pilsner-typen, da den kom frem i 1900 tallet. Indenfor de senere år er wit-typen dog igen blevet meget populær, og er manges foretrukne følgesvend til sol og sommer.
Svagt skum. Aroma af hvede, koriander og frugt fra gær. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød hvede og malt, går over i koriander, lidt citrus og frugt. Svagt humlet, let sød, let tør.

Dér fik I mig, Midtfyn. Narret af overskriften havde jeg forventet en frugtøl baseret på en wit, det viste sig at være en wit, der engang har stået ved siden af et par kirsebær! Med meget god vilje, kan der måske anes lidt kirsebær i baggrunden, men kun fordi jeg har læst det. Som wit betragtet er det mest hvede og koriander, der dominerer, med en let tørhed til sidst, det er selvfølgelig frisk gjort, desværre noget vandig og svag smag. Egentlig tre glas men der fratrækkes ét glas fordi I øgede mine forventninger på falsk grundlag med kirsebær-tricket. 2 glas!

Bryggeri: Midtfyns Bryghus
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, koriander, appelsinskaller, kirsebær, humle, gær
ABV: 5,2 %
FG: 1010 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar