lørdag den 11. maj 2013

Lefebvre Hopus


Købt for 28 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske med patentlåg.

Fra web:
Brugen af humle, der går tilbage til den belgiske bryggeri traditionen i sin reneste form. Efter to års forskning, blev fem humlesorter fra de bedste regioner valgt ud fra deres smag og deres harmoniske fusion. 
Det lille bryggeri Lefebvre i Rebecq, Walonien, 30 km sydvest for Bruxelles, lige ved Senne floden, blev stiftet i 1876 og er nu i 5. og 6. generation af familieejere. 80% af produktionen går til eksport.

Meget kraftig skum. Aroma af citrus og frugt. Svagt karboneret.

Smag af let bitter malt, går over i humlet smag med noter at citrus og blomster, ender med en frugtagtig smag. Middel humlet, let bitter.

Ikke så humlet og bitter som beskrivelsen ellers tyder på - men massevis af skum fra ingenting samt sedimenter, som mest består af humle (de tørhumler åbenbart). Skal bryggen serveres korrekt, skal bryggen hældes i Hopus glasset bortset fra føromtalte sedimenter, der hældes i et lille snapseglas (som vist på billedet i linket ovenfor) - dermed kan drikkeren selv afgøre blandingen.

Kraftig frugtsmag fra gæren, en tung alkoholsmag, en ganske udfordrende smag - var jeg i bedre humlehumør, havde den fået 5 glas - men synes lige den mangler lidt finesse. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Lefebvre
Øltype:  Lys stærk belgisk ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær, sukker
ABV: 8,3 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar