torsdag den 16. maj 2013

De Dolle Boskeun


Købt for 28 kr. i Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Fra web:
BOSKEUN. Opskriften er: Pale malt, Poperinge Golding humle, økologisk rørsukker ren oer-vand, høj gæring, gæring og sekundær gæring i flasken. Resultatet er en stærk øl med en meget specifik smag og aroma. Kendere vil finde bær, lakrids, tørrede blade, vanilje, chokolade og opdage meget mere eftersmag og aroma. Udløbsdatoen er fastsat til et år. Det betyder ikke, at øllet udrikkeligt efter denne dato, men da det er en lys øl, kan der forekomme forskellige varianter  såsom oxidation, pap, etc. der gør øllet mørkere. Hvis den skal opbevares længe, gør det køligt og i mørke.
ALLE øl fra Dolle BREWERS er ikke-filtrerede ikke-pasteuriseret og med sekundær gæring.
Boskeun er kælenavnet på Jo, en af ​​de to brødre, der foretrak at brygge blond øl derhjemme. Det er en speciel påske øl, en af ​​de første reelle belgiske påske øl. (Slaghmuylders Paasbier var først). Det er blevet brygget med pale malt, Golding humle, rørsukker og eftergæret i flasken. Det er en sæsonbestemt øl, så vi foreslår ikke at gemme den for evigt. Navnet Boskeun betyder kanin af træ (jomfru træ, måske?) Og etiketten viser, at det, prøveudtagning den sidste bryg.
De Skøre Bryggere fra Esen, 30 km sydvest for Brügge, har aldrig været bange for ekstreme øl - dette er deres påskebryg, som man ikke har den store tradition for at brygge i Belgien.
Jep! Sådan skal det være! Flasknings-dato på bryggen
Meget kraftig skum. Aroma af frugt, lidt citrus og karamel. Svagt karboneret.

Smag af let sød malt, går over i kraftigere sødme, ender mindre sødt igen så humlebitterheden træder til. Middel humlet, let sød.

Det er altid vanskeligt at balancere en så kraftig bryg - men De Dolle mestrer det. Maltsmagen er meget kraftig og de har valgt at humle bryggen noget kraftigere end mange andre belgiske bryggerier. En lang og kompleks smag - især for de, der ikke regner alt for ristede bryg. Bliver mere fyldig når den varmes lidt op. 5 sikre glas!

Bryggeri: De Dolle Brouwers
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pale), rørsukker, humle (Poperinge Golding), gær
ABV: 10 %
Ingen kommentarer:

Send en kommentar