mandag den 20. maj 2013

Grimbergen Optimo Bruno


Købt i Delhaize, belgisk supermarked, 33 cl. flaske.

Fra web:
Mørk ravfarvet øl der oprindeligt blev brygget som påskebryg men kan nu fås hele året.
Smag: Smagen af ​​Grimbergen Optimo Bruno er sød-bitter og udtalt afrundet. Den høje tæthed giver denne øl en rund, kraftfuld og alkoholisk eftersmag. Den dobbelte gæring skaber en perfekt balance mellem humle og malt. Dette er ølsmagning for kendere. (Alc.10% vol.).
Grimbergen er en gruppe af belgiske kloster øl. Navnet refererer til klosteret Saint Norbert af Xanten bygget for Præmonstratenserordenen (Norbertine) kanonerer i Grimbergen i 1128, og hvor øllet blev brygget første gang. De blev berømt for deres gæstfrihed og deres hjemmebrygget øl til besøgende, og opskriften overlevede gennem århundreder. Øllene brygges af Alken Maes bryggerigruppen, ejet af Heineken/Carlsberg.

Kraftig skum. Aroma af let ristet, sur malt, karamel, brun sukker, frugt. Svagt karboneret.

Smag af sød malt, brun sukker, karamel og frugt. Svagt humlet, sød.

Det er en kraftig sag - både mht. alkohol og smag. Disse stærke bryg, der sælges under reklamenavnet quadrupel, kan være svære at balancere - og det lykkes ikke her. Den er alt for sød, selv om jeg normalt ikke er bange for søde bryg, omend den sure malt (ikke at forveksle med ægte sur smag opnået vha. gær) er ganske domineredende . 4 glas!

Bryggeri: Alken-Maes
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, sukker, gær, ascorbinsyre
ABV: 10 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar