Caulier navnet, som ikke skal forveksles med Brasserie Caulier fra Péruwelz, kan dateres tilbage til 1842. Bryggeriet fusionerede i 1950'erne og lukkede helt i 1971, hvor bryggerierne Artois og Piedboeuf overtog resterne i en hemmelig aftale med statsminister Leburton, hvilket blev starten for InBev. I 2009 genopfandt en restaurationskæde navnet med i Edmond Cauliers ånd med såkaldte "sukkerfrie" øl - dvs. øl med mindre sukker end 0,5 g pr 100 ml/100g. - samt uden tilsætningsstoffer, farver osv. Brygges hos De Proefbrouwerij.
Bryggeriets beskrivelse:
Let mælkagtig hvid farve.Svagt skum. Aroma af citrus (passionsfrugt) og lidt frugt fra gær (tyggegummi). Mellem karboneret, ufiltreret.
Rig smag af citrus og passionfrugt.
Særlig og original smag fra flaskegæring efter ældning i tønder af fransk eg.
Alkohol: 5,5%
Plato: 8,7
EBC: 9
IBU: 20
Kalorier: 28kcal
Smag af let bitter og tør malt, går over i citrus (passionsfrugt) og lidt frugt fra gær (tyggegummi). Mellem humlet, let bitter, tør.
Nedgæret og tør, dog er bitterhed og humlestyrke ikke helt på højde med genrens gennemsnit. Lagret på (nye) franske egetønder, hvis effekt jeg har vanskeligt til at fange - måske lidt eg i aromaen og lidt i gæren, der dog ligner en typisk sydtysk hvedegær. Spørgsmålet er, om det er en god idé af lagre IPA. Humle forvitrer så kraftigt humlede bryg bør drikkes frisk. Her har bryggeriet sat sig mellem to stole. Stadig frisk og dejlig tør for de, der værdsætter den slags, men desværre med to modstridende egenskaber. 4 glas!
Bryggeri: Caulier Developpement (La Maison Caulier) brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Am. India Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 5,5 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar