mandag den 21. juli 2014

Thiriez La Blonde dEsquelbecq


Købt for omk. €2,40 hos bryggeriets udskænkningssted for 33 cl. fra fad.

Bryggeriets egen præsentation:
Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af ​​bryghuset.

Fælles for bryggene:

Ingredienser: vand, byg eller hvede, malt, humle, krydderier (begrænset til nogle øl), gær. Ingen form for additiv, ikke farve.
Overgæret (18 til 25 ° C afhængig af øl) i rustfrit ståltanke.
Lagring i mindst to uger, derefter aftapning i 33 cl eller 75 cl flasker eller fustager.
Øl hverken filtreres eller pasteuriseres.
Karboneret flaske øl så smagen udvikler sig. Opbevaring: Lad flasker være oprejst på et køligt og mørkt rum.
Bedst før: Et år efter aftapning.
Vores vigtigste leverandører af råvarer er:
Malt: Malteries Bellows og Castle Malting
Humle: Coophounord, Cophoudal, Yakima Chief
Bryggeriets beskrivelse:
Den første øl brygget i Esquelbecq i 1996. Det er stadig det vigtigste brand .. Vårbyg malt og humle fra den franske del af Flandern.
"Dyb gylden gul, cremet, fine bobler, popede noter, antydning af appelsinskal, bitterheden udvikles. En gourmet øl, påvirket af den belgiske stil" The Guide amateur beer Editions Solar 1999.
Kraftig skum. Aroma af banan, citrus og hvede. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt og hvede, går over i banan og krydderier. Mellem humlet, let bitter.

En af de mere folkelige Saisons, ganske pænt og udfordrende humlet uden den bliver rigtig bitter. Gær aroma og smag minder mest om wit/weizen og jeg mener såmænd også at kunne smage hvede hvilket uklarheden også tyder på. Ganske afgort at friskheden er prioriteret frem for den varme maltsmag som det skal i en saison, dog uden tørhed. 4 store glas!

Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar